Bitti 2: Inkscape-harjoituskirja

Inkscape on ohjelma, jonka jokainen voi ladata Internetistä ilmaiseksi omaan käyttöönsä. Tämä kirja on tarkoitettu vektorigrafiikan piirtämisen opiskeluun Inkscapen avulla. Kirjaa voi käyttää itseopiskeluun tai opiskeluun esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksissa, kuten ammattikouluissa, joissa tarvitaan vektorigrafiikan opettamiseen oppikirjaa.

Kirja sisältää teorian sekä valmiit harjoitukset yhdelle kurssille. Harjoituksia on kahdenlaisia: askel askeleelta harjoituksia ja soveltavia harjoituksia. Kirjan avulla on helppo opiskella kurssillinen vektorigrafiikan käyttöä, josta on hyötyä sekä opiskellessa että työelämässä. Myös piirtämistä harrastavat hyötyvät kirjan tiedoista.

Oppikirja on laadittu spiraaliperiaatteella eli oletetaan, että aikaisemmin käyty asia osataan, kun mennään uuteen kappaleeseen. Vanhoja asioita kerrataan ja syvennetään uudessa kappaleessa. Harjoitusten tekemiseen kannattaa käyttää mahdollisimman paljon aikaa. Kirja yhtenäistää opetettavan asian ja käyttäjä saa kirjasta elinikäisen tietolähteen oman harrastustoiminnan ja piirtämistaidon ylläpitäjänä. Kirjaa voi suositella itseopiskelumateriaaliksi jo myös työelämässä oleville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet vektorigrafiikan piirtämisestä tietokoneella.

Kirjailijat