Ohjeet

e-Opin Opiq-alustalla toimivien digikirjojen käyttöönottaminen ja käyttäminen on helppoa. Täältä löydät video-ohjeet niin opettajalle kuin oppilaallekin helposti omaksuttavassa muodossa. Mikäli koulunne käyttää vielä Peda.net-kirjoja, voit katsella ohjeita tästä linkistä.

Olemme myös laatineet kuvitetut tekstiohjeet. Ne löytyvät Opiq-alustan yhteydestä osoitteesta https://e-oppi.opiq.fi/Faq.

Mikäli jokin asia jää kuitenkin askarruttamaan, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Voit myös varata maksuttoman etäyhteydellä pidettävän opastustuokion.


Ohjeita opettajalle

Saat sekä opettajan että oppilaan pikaohjeistuksen sähköpostiisi ja pääsette käyttämään kirjoja, kun niiden tilaaminen on hoidettu.

Tilaaminen-sivulla kerrotaan myös kirjojen käyttöönotosta ennen vuotta 2021 aloittaneiden lukio-opiskelijoiden kanssa. Mikäli LOPS21-opintojaksoilla on mukana ennen vuotta 2021 aloittaneita opiskelijoita, he liittyvät kirjaan kuten maksuttomuuden piiriin kuuluvatkin. Olemme lisänneet alustalle muutamia ylimääräisiä maksuttomia lisenssejä tätä varten.

Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia Opiq-alustalle, pyydä ne tästä. Voit pyytää tunnukset myös halutessasi tutustua kokonaisiin digikirjoihimme, eikä tunnusten pyytäminen sisällä ostovelvoitetta.

Rekisteröitymisen jälkeen alustalle kirjaudutaan osoitteessa https://e-oppi.opiq.fi/Account/Login.

Mukavia hetkiä digikirjojemme parissa!

Videolla opastetaan, kuinka luot kurssin/opintojakson kullekin opetusryhmällesi.
Tällä videolla opastetaan mm. kirjanmerkin asettaminen, tekstin kuuntelutoiminto, korostus- ja muistiinpanotoiminnot, materiaalin lisääminen digikirjaan sekä erilaisten kirjan käyttöä helpottavien toimintopainikkeiden käyttöä.
Tämä video opastaa, kuinka pääset tehtäväkokoelmiin, kuinka luot omia tehtäviä ja kuinka annat opetusryhmillesi tehtäviä joko kohdennetusti tai kaikille oppilaille samanaikaisesti.
Videolla esitellään tehtäväkokonaisuuksien palautusten tarkastelu, palauttaminen oppilaille sekä palautusnäkymän suodatusmahdollisuudet.

Ohjeita oppilaalle

Saat opettajaltasi ohjeen alustalle rekisteröitymisestä. Ohje sisältää mm. koulukohtaisen koodin, jotta tilisi ohjautuu oikean koulun alle sekä koodin, jonka avulla liityt kullekin kurssille tai opintojaksolle.

Ennen vuotta 2021 aloittaneet lukio-opiskelijat saavat kirjaan liittymisohjeen opettajaltaan.

Videolla opastetaan, miten oppilas liittyy kirjaan koodilla sekä mm. kuuntelu-, muistiinpano ja korostustoiminto.
Tämä video perehdyttää oppilaan kirjassa navigoimiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen vaihe vaiheelta.