Ohjeet

Pikaohjeesta opettajalle löydät pähkinänkuoressa kaiken tarpeellisen, jotta pääset alkuun. Ohjeet on laadittu myös englanniksi.

Tältä sivustolta löydät puolestaan video-ohjeet niin opettajalle kuin oppilaallekin.

Olemme myös laatineet kuvitetut ja laajemmat ohjeet opettajalle, oppilaalle ja yksityiskäyttäjälle. Ne löytyvät Opiq-alustan yhteydestä osoitteesta https://e-oppi.opiq.fi/Faq.

Mobiililaitteella Opiq-alustaa voi käyttää myös kätevän Opiq Suomi -sovelluksen avulla. Sovelluksen voi ladata Android ja Apple -versioina.

Jos jokin asia jää askarruttamaan, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Voit myös varata maksuttoman etäyhteydellä pidettävän opastustuokion.


Ohjeita opettajalle

Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia Opiq-alustalle, pyydä ne tästä. Voit pyytää tunnukset myös halutessasi tutustua kokonaisiin digikirjoihimme 2 kk:n ajan, eikä tunnusten pyytäminen sisällä ostovelvoitetta.

Rekisteröitymisen jälkeen alustalle kirjaudutaan osoitteessa https://e-oppi.opiq.fi/Account/Login.

Mukavia hetkiä digikirjojemme parissa!

Videolla opastetaan, kuinka luot kurssin/opintojakson kullekin opetusryhmällesi.
Tällä videolla opastetaan mm. kirjanmerkin asettaminen, tekstin kuuntelutoiminto, korostus- ja muistiinpanotoiminnot, materiaalin lisääminen digikirjaan sekä erilaisten kirjan käyttöä helpottavien toimintopainikkeiden käyttöä.
Tämä video opastaa, kuinka pääset tehtäväkokoelmiin, kuinka luot omia tehtäviä ja kuinka annat opetusryhmillesi tehtäviä joko kohdennetusti tai kaikille oppilaille samanaikaisesti.
Videolla esitellään tehtäväkokonaisuuksien palautusten tarkastelu, palauttaminen oppilaille sekä palautusnäkymän suodatusmahdollisuudet.

Ohjeita oppilaalle

Saat opettajaltasi ohjeen alustalle rekisteröitymisestä. Ohje sisältää mm. koulukohtaisen koodin, jotta tilisi ohjautuu oikean koulun alle sekä koodin, jonka avulla liityt kullekin kurssille tai opintojaksolle.

Ennen vuotta 2021 aloittaneet lukio-opiskelijat saavat kirjaan liittymisohjeen opettajaltaan.

Videolla opastetaan, miten oppilas liittyy kirjaan koodilla sekä mm. kuuntelu-, muistiinpano ja korostustoiminto.
Tämä video perehdyttää oppilaan kirjassa navigoimiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen vaihe vaiheelta.