Kotitalous – Kotiin

Ensimmäinen laatuaan – opetussuunnitelman sanoiksi pukeva Kotiin -kirja on tunnettujen ja osaavien oppikirjailijoiden laatima uutuusteos e-Opilta, ja se valmistuu kokonaisuudessaan kevään 2023 aikana. Esimerkiksi päättöarvioinnin kriteerit tuodaan teoksessa selkeästi käytäntöön ja aihepiirejä käsitellään houkuttelevasti nuoren arkielämän sisällöillä.

Digitaalinen kotitalouskirja sisältää mm. runsaasti selkeitä kuvasarjoja sekä oppimistehtäväkortteja, joiden avulla opetusta on helppo havainnollistaa. Kirjassa painotetaan arjen taitojen kehittämistä mukaansatempaavalla otteella.

Teos voidaan hankkia opetusryhmälle yksittäin hintaan 8,20 € / oppilas / lukuvuosi tai osana Opiq+ yläkoulu -pakettia (33 € / oppilas / lv) ja se on käyttövalmiina lukuvuodelle 2023-2024.

Kevään aikana valmistuu myös laaja Kotiin – Opettajan opas, jonka opettaja saa maksutta koulun hankittua oppilaslisenssit. Opettajan oppaan hinta erikseen ostettuna on 75 € / + alv / lv tai 150 € / +alv / 3 lukuvuotta.

Kirjasarjan kirjat

Kotiin – Yläkoulun kotitalous

Kotiin – Yläkoulun kotitalous

  • Tutustu näytelukuihin
  • Hinta: 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi
  • ISBN: 978-952-7327-24-1
  • Julkaistaan: 2023
Kotiin – Opettajan opas

Kotiin – Opettajan opas

  • Tutustu näytelukuihin
  • Hinta: 75 € / + alv / lv tai 150 € / +alv / 3 lukuvuotta
  • ISBN: 978-952-7535-02-8
  • Julkaistaan: 2023

Kirjailijat

Anne Malin

Anne Malin on emerita yliopistonlehtori, joka on työskennellyt Helsingin yliopiston kotitalousopettajan opintosuunnassa didaktikkona. Annella on vankka kokemus mm. opetusharjoittelun ohjauksen kehittämisestä. Lisäksi hän toimii kotitalousluokkien suunnittelun asiantuntijana ja tietokirjailijana.

Marja Myllykangas

Marja Myllykangas

FT, AO Marja Myllykangas on kotitalouden taitojen ja arvioinnin asiantuntija sekä Opetushallituksen arvioinnin asiantuntijaryhmän jäsen. Marja toimii sivistysjohtajana sekä johtava rehtorina Sallassa.

Anneli Rantamäki

Anneli Rantamäki on opettanut kotitaloutta Pohjolanrinteen koulussa Riihimäellä ja toiminut mm. Kotitalousopettajien liiton puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii mm. Aineopettajaliitto AOL ry:n puheenjohtajana sekä JUKO pääluottamusmiehenä. Annelia kiehtoo sähköisen oppikirjan mahdollisuudet luoda uutta ja muuttaa jo tehtyä. Kirjoittajan työssä Anneli pitää ajan hermolla olemisesta ja uuden kokeilemisesta, ideoiden jatkuvasta kehittämisestä ja jakamisesta muiden kanssa.

Johanna Vähäkangas

Johanna Vähäkangas