Ruotsi – Min Grej

Min Grej on B-ruotsin digikirjasarja, jonka ensimmäistä osaa voidaan lukea jo alakoulussa. Min Grej -sarjassa korostetaan oppilaan omaa tekemistä oppimiskeinona. Kielen opiskelua ja motivaatiota tuetaan autenttisilla äänitallenteilla sekä oivaltamista edellyttävillä sanasto- ja rakennetehtävillä. 

Oppilas tutustuu aihepiiriin keskeisten sanojen ja ilmaisujen avulla ja hän vahvistaa niiden osaamista ennen aiheen tarkempaa käsittelyä. Nopeammin etenevät oppilaat voivat työstää aiheeseen liittyviä linkkejä tai opettaja voi antaa heille enemmän tehtäviä. 

Ensimmäistä kertaa kaikki kielen opetuksen aineistot, linkit, aktivoivat työskentelytavat sekä työkalut ovat samassa paketissa, opettajalle ja opiskelijalle. Sekä opettaja että oppilas voivat tehdä materiaaliin korostuksia ja merkintöjä. Opettaja on käytössään erillinen opettajanmateriaali, jossa on materiaalia opetuksen tueksi.

Kirjasarjan kirjat

Peruskoulun eRuotsi: Min Grej 1

Peruskoulun eRuotsi: Min Grej 2

Peruskoulun eRuotsi: Min Grej 3

Min Grej – Kertauskirja

Kirjailijat

Elina Hietikko

Elina työskentelee saksan ja ruotsin kielten opettajana Jalkarannan koulussa, Myllypohjan koulussa ja Harjun koulussa Lahdessa. Elina innostui e-Opista, koska oli  aiemmin käyttänyt opetuksessa itse keräämiänsä valmiita sähköisiä oppimateriaaleja ja oli halukas saamaan aikaan käyttövalmiin kokonaisuuden. Elina on ollut mukana työstämässä useita sähköisiä oppikirjoja. Hänen työnsä tavoitteena on tukea oppilaiden itsenäistä ruotsin kielen oppimista sekä opetuksen eriyttämistä.

Susanne Nyman

5Susanne on ruotsin ja ranskan opettaja ja Syväkankaan yhtenäiskoulun rehtori. Susanne arvostaa sähköisissä oppikirjoissa niiden muokattavuutta oppilaan, oppilasryhmän sekä opettajan tarpeita vastaaviksi. Sähköisen oppikirjan avulla opettajan on mahdollista seurata, mitä tehtäviä ja miten oppilas tekee. Monipuolisilla tehtävillä on helppoa eriyttää erilaisia oppijoita. Samalla oppimisprosessi tulee näkyväksi, mikä motivoi oppilasta yrittämään parhaansa.

Rehtorina Susanne arvostaa e-Opin kattavaa tarjontaa. ”Tämän laadukkaan materiaalin avulla on helppoa sekä turvallista toteuttaa oman opetuksen digiloikka sekä OPS2016-uudistus.”

Riitta Viittala

Riitta toimii ruotsin kielen lehtorina Järvenpään lukiossa. Hänen mukaansa sähköiset oppimisympäristöt avaavat mahdollisuudet oppijan omaehtoisuuteen sekä monipuolisten oppimisstrategioiden hyödyntämiseen. Yksilöllistäminen toteutuu kirjojen muokattavuuden ja automaattisen palautteen ansiosta. Audiovisuaalinen materiaali tuo lisämaustetta ja tarjoaa erilaisille oppijoille vaihtoehtoisia tapoja omaksua kieltä. Digikirjailija on kultakaivoksen äärellä saadessaan pohtia: miten luoda materiaalia, joka saa käyttäjät motivoitumaan ja edistymään miltä lähtötasolta tahansa.