e-Opissa myös oppikirjailijan roolissa toimivalla Simo Veistolalla on vankka käsitys siitä, millainen on hyvä digikirja. Syksystä 2021 e-Opin digikirjoja käytetään uudella digialustalla.
– Ympäristöopin Siipi ja Sulka -digikirjat soveltuvat erinomaisesti myös pienemmille alakoululaisille, ja siksi niitä valitaan juuri ensimmäisiksi digikirjoiksi.
Uusi digialusta on monipuolinen ja silti helppokäyttöinen. Oppilas näkee heti alustalle mentyään, mitä aihetta sillä hetkellä käsitellään ja mitä tehtäviä hänen tulee seuraavaksi tehdä. Pienet testit teorian lomassa antavat välittömän palautteen, ja oppilas voi lisätä kirjaan omia kuvia ja muita tiedostoja.
– Meiltä on toivottu uusia ominaisuuksia kuten kuuntelu- ja korostusmahdollisuutta, ja nyt nekin ovat saatavilla. Oppilaan lisäksi uusi alusta huomioi myös opettajien tarpeet.
– Erityisesti ympäristöopissa valtakunnallinen opetussuunnitelma ei oikein kohtaa paikallisten suunnitelmien kanssa. Opettaja voikin kätevästi yhdistellä opetuksessaan eri vuosiluokkien digikirjoja ja valita sisältöjä tehtävineen haluamistaan kirjoista. Silti koulu maksaa lukuvuodessa vain yhdestä ympäristöopin kirjasta oppilasta kohden.
– Haluamme edelleen pitää hintamme sellaisina, että ne houkuttelevat ja mahdollistavat kouluja ottamaan digikirjoja käyttöönsä. Näin rahaa jää vaikkapa laitehankinnoille.
Digikirjan ominaisuudet ovat tänä päivänä sellaisia, ettei paperikirja enää kilpaile samalla viivalla.
– Esimerkiksi reaaliaikainen päivittyminen, oppimista edistävä multimedia ja mahdollisuus seurata oppilaiden työskentelyä ovat ominaisuuksia, joita opettajat arvostavat koko ajan enemmän.