Digivihko on uusi paikka aktiiviselle oppimiselle

”Olen minä sen tehnyt, mutta en enää muista mihin sen tallensin…” Kuulostaako tutulta? Syksyllä 2019 monipuolisen tehtävistön ja suositun oppimisen seurannan rinnalle lanseerattava uutuus, Digivihko poistaa nämä ongelmat.

Digivihko on oppilaan käytössä oleva henkilökohtainen työtila, johon hän voi antaa lukuoikeuden valitsemilleen henkilöille. Käyttääpä koulunne mitä tahansa oppimisympäristöä, toimii digivihko luontevana työskentely- ja tallennuspaikkana.

Visuaaliselta ilmeeltään Digivihko on selkeä, oppiaineittain jäsennelty kokonaisuus, josta jokainen oppilas voi tehdä kuvitusta myöten omanlaisensa. Digivihkossa oppilas toimii aktiivisena sisällön tuottajana.

Esimerkiksi vihko- ja kuvataidetöiden dokumentointi kuvin sujuu oppilailta kätevästi. Videot, äänitallenteet, kuvagalleriat jne. tallentuvat vaivattomasti vaikka älypuhelimella, jonka kautta oppilas voi lisätä ne suoraan digivihkoon. Digivihko toimii kaikilla päätelaitteilla, ja sen avulla muistiinpanot, ryhmätyöt, monialaiset oppimiskokonaisuudet sekä kirjoitelmat on helppo tehdä ja palauttaa aina samaan tuttuun paikkaan.

Digivihko tukee myös elinikäistä oppimista, sillä oppilaan tuottama ja koostama tieto jää hänen käyttöönsä koulun päätyttyä.

e-Opin oppikirjat sisältävät ensi syksystä lähtien digivihkojen palautuskansiot, joten opettaja pääsee helposti oppilaiden Digivihkoihin. Opettajan on kätevä seurata oppilaan työskentelyä Digivihkosta, yhdestä selkeästi jäsennellystä kokonaisuudesta. Opettaja voi myös halutessaan luoda kirjan palautuskansioon omia palautuspaikkoja yksittäisille tehtäville, jolloin oppilaan tiettyyn palautukseen pääsee näppärästi suoraa linkkiä pitkin.

Digivihko ja kirjojen palautuskansiot tekevätkin oppimisesta ja opettamisesta taas pykälän entistä helpompaa ja sujuvampaa!

Tutustu Digivihkoon ja ota se käyttöön Peda.netissä.