Ominaisuudet

e-Opin digikirjat ovat nykyaikaisia oppimateriaaleja, joissa digimaailman mahdollisuudet on valjastettu tehokkaasti pedagogiseen käyttöön. Kirjamme toimivat helppokäyttöisellä ja toimintavarmalla, Euroopassa laajalti käytössä olevalla Opiq-alustalla.

Tutustu kirjojemme näppäriin toimintoihin sekä laadukkaaseen sisältöön, ja inspiroidu opettamaan tai oppimaan diginä!

Toimii kaikilla laitteilla

e-Opin digikirjat toimivat kaikilla päätelaitteilla tietokoneista tabletteihin ja matkapuhelimiin. Oppimateriaalimme kulkevat aina mukana, ja niitä voi käyttää sujuvasti vaikka koulumatkoilla ja reissatessa. Käyttöönsä saa myös aina saman tutun oman kirjan, vaikka käytettävä laite vaihtuisi.

Oppimateriaalimme toimivat suoraan selaimessa, joten pääsy niihin on aina helppoa. Kirjojen käyttö ei vaadi erillisten ohjelmistojen asentamista. Kirjojemme mobiilikäyttäjille on kuitenkin saatavilla myös Opiq-appi, josta löytyy oma versionsa Android- ja iOS -ympäristöissä toimiville laitteille.

Kätevät toiminnot

Nykyaikainen, helppokäyttöinen alusta tukee oppimista ja opettamista. Opettaja ja oppilaat voivat esimerkiksi korostaa tekstiä ja tehdä muistiinpanoja omiin kirjoihinsa näppärien toimintojen avulla.

Digikirjojemme tekstejä voi kuunnella äänikirjatoiminnon avulla. Kirjoihimme voi halutessaan myös lisätä omia, vaikkapa paikallisia sisältöjä tuomalla tiedostoja suoraan kirjan kappaleiden yhteyteen.

Monipuoliset tehtävät

e-Opin digikirjoihin sisältyy aina kattava tehtävistö. Tehtävävalikoimastamme löytyy niin asian perusteille johdattavia perustehtäviä kuin haastavampia ja soveltavampia tehtäviä kunkin oppiaineen ja kouluasteen OPSin tavoitteita mukaillen. 

Tehtävien tekeminen nykyaikaisessa digikirjassa on motivoivaa ja mielekästä. Tehtävät kulkevat teorian rinnalla ja aktivoivat oppimaan, ja automaattisesti korjautuvat tehtävät antavat välittömän palautteen onnistumisesta. Tehtävien tekemisen jälkeen on myös mahdollista katsoa oikeat vastaukset ja edelleen vahvistaa osaamistaan.

Analytiikka ja arviointi

Oppimateriaalimme toimivat Opiq-alustalla, johon kuuluu myös kätevät työkalut oppilaiden edistymisen seuraamiseen ja arviointiin. Oppilaiden työskentelyä on helppo seurata niin yksilöinä kuin ryhmänä alustan selkeiden näkymien kautta.

Oppilaiden suoritusten arvioiminen onnistuu myös alustalla sujuvasti. Suuri osa tehtävistä tarkistuu automaattisesti, ja mallivastaukset helpottavat tarkistamista sekä tehtävien läpikäymistä oppilaiden kanssa. Oppilaiden suorituksia on myös mahdollista kommentoida. Suorituksia arvioitaessa on valittavissa erilaisia arviointitapoja suoritusprosentista arvosanaan ja formatiiviseen arviointiin, ja halutessaan arvioinnin voi toteuttaa myös muilla tavoin.

Havainnollinen sisältö

e-Opin multimediarikkaissa digikirjoissa ilmiöt heräävät eloon esimerkiksi videoiden, 360°-kuvien, 3D-mallien ja interaktiivisten sisältöjen kautta. Oppia voi kuuntelemalla, katsomalla, tutkimalla ja kokeilemalla

Digimaailman mahdollisuudet tekevät ilmiöistä helposti ymmärrettäviä ja oppimisesta mielenkiintoista ja motivoivaa. Esimerkiksi fysiikan ja kemian aihepiireihin pääsee syventymään kokeellisesti simulaatioiden kautta. Biologiassa elimistön toiminta on puolestaan helppo oivaltaa 3D- mallien ja animaatioiden kautta, ja maantiedon tunnilla 360-kuvien kautta pääsee eläytymään ympäristöihin niin tuntureilla, soilla kuin viidakoissakin.

Laadukkaat digisisällöt aktivoivat oppimaan, tuottavat ahaa-elämyksiä ja saavat asiat jäämään tehokkaasti mieleen. Haastavatkin oppisisällöt voivat aueta ihan uudella tavalla, kun apuna on havainnollinen digimateriaali! 

Opiq+ -ominaisuudet

Opiq+ -tilauksella saat käyttöösi koko e-Opin digikirjaston luonnontieteistä kieliin, ja samalla pääset hyödyntämään alustan edistyksellisiä toimintoja tehokkaasti. 

Hakutoiminto kattaa kaikki digikirjaston kirjat kouluasteesta ja oppiaineesta riippumatta. Toiminto tekee luotettavan tiedon etsimisestä helppoa, ja sen avulla tarjoutuu loistavat mahdollisuudet esimerkiksi monialaistamiseen ja toiminnon hyödyntämiseen erilaisissa tehtävissä.

Ainutlaatuinen tekoälyyn perustuva Lisää aiheesta -toiminto kirjan sisällä lukujen yhteydessä näyttää aiheeseen liittyvää sisältöä. Toiminto listaa linkkejä niin edeltäviin kuin edistyneempiin samaa aihetta käsitteleviin sisältöihin saman oppiaineen sisällä sekä muissa oppiaineissa. Lisää aiheesta -toiminnon avulla yksilöllistäminen niin ylös- kuin alaspäin onnistuu helposti, ja oppimisesta sekä opettamisesta saa halutessaan monialaista lähes automaattisesti.