Konnevedellä pidettiin 1.10.2013 ’Löytöretki toiseen maailmaan’ -seminaari

e-Opin toimitusjohtaja Simo Veistola osallistui Konnevedellä 1.10.2013 ’Löytöretki toiseen maailmaan’ -seminaariin.

Konneveden jokavuotinen tieto- ja viestintätekniikka -seminaari on tärkeä opettajien täydennyskoulutustapahtuma. Tänä vuonna seminaariin osallistui yli 200 tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostunutta koulumaailman ammattilaista. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman hetken Simon päivästä.

Simon kommentti omasta suorituksestaan: ”Päivä oli hurja. Näin paljon, mutta paljon jäi myös näkemättä, sillä en pystynyt osallistumaan kuin osaan mielenkiintoisista luennoista. Päivillä oli valittavana nimittäin kuusi rinnakkaista esityspolkua. Onneksi luonnoista on tarjolla myös videotallenteita.

SIMON POIMINTOJA

Dekaani Pekka Neittaanmäki esitteli hanketta, jossa pyritään rakentamaan kaikille Suomen kouluille yhteinen pilvipalvelu. Toivottavasti tässä hankkeessa hyödynnetään laajasti Suomessa tehtyjen oppimisympäristöjen kehittämisessä saatuja tietoja ja taitoja!

kuva-1
Jyväskylän yliopiston dekaani Pekka Neittaanmäki ja Peda.netin Tero Pelkonen keskustelevat sähköisistä oppimateriaaleista ja oppimisalustoista.

Pekka Lounaskorpi esitteli pelien koordinaatiohanketta. e-Oppi päivitti saman tien alakoulun biologian ja maantiedon e-kirjaa linkillä koordinnaatiohankkeen pelilistoihin. Pelit motivoivat!

kuva-3
Petri Lounaskorpi esittelee OVI-hanketta.

Virpi Hirvensalo kertoi paikkatiedon käyttämisestä opetuksessa. YTL:n Anna von Zansen kertoi yo-kokeiden kehittämisen vaiheista. Ensimmäiset sähköiset kokeet pidetään syksyllä 2016. ks. www.digabi.fi.

kuva
YTL:n Anna von Zansen kertoo sähköisen yo-kokeen kehittämisen vaiheista.

Kolmen eri kustantajan edustajat esittelivät ”sähköisiä” oppimateriaaleja. e-Oppi on edelleen ainoa kustantaja (koko maailmassa), joka tekee muokattavia ja vuorovaikutteisia oppimateriaaleja. On mukava tarjota laatua ja olla edelläkävijä.

Seminaariin osallistui myös monet e-Opin yhteistyötahot, kuten IlonaIT ja iClass Finland Education Network, Onedu ja Peda.net.  Seminaari oli hyvähenkinen, mukava tapahtuma! Kiitokset järjestäjille.

kuva-2
IlonaIT:n Tomi Dufva esittelee 3D-tulostinta.

KONNEVESI

Konnevesi on kolmesta kylästä koostuva Peda.net-kunta Keski-Suomen maakunnassa. Tämä Keski-Suomen ylpeys tunnetaan myös vilkkaana kesäkaupunkina. Kesäisin Konnevesi kutsuu ihmiset kylään Konnevesipäiville. Festivaalien lisäksi mainittakoon, että Konnevesi on kehittymässä myös luontomatkailukunnaksi. Kaikki siis kesällä Konnevedelle perhosia bongaamaan.

Julkaistu (Muokattu 14.6.2019)
Kategoria(t): Tapahtumat

2 kommenttia

  1. Näyttäisi olevan kuvat ylösalaisin.

  2. Kiitos vinkistä. Ilmeisesti iPadilla näkyy jostain syystä väärinpäin, mutta kaikissa muissa taas oikein päin. Tutkimme asiaa.

Kommentointi ei ole käytössä.