Kotiin – uusi kotitalouden oppikirja

Ensimmäinen laatuaan – opetussuunnitelman sanoiksi pukeva Kotiin -kirja on tunnettujen ja osaavien oppikirjailijoiden laatima uutuusteos e-Opilta. Esimerkiksi päättöarvioinnin kriteerit tuodaan teoksessa selkeästi käytäntöön ja aihepiirejä käsitellään houkuttelevasti nuoren arkielämän sisällöillä. Digikirjaa voi käyttää joko selaimessa kaikilla päätelaitteilla tai kätevän Opiq Suomi -sovelluksen kautta.

Kuvat ja kuvasarjat ovat tässä yläkouluun suunnatussa digikirjassa keskeisessä roolissa. Kirjan tekstejä voi myös kuunnella, joten se soveltuu hyvin monenlaisille oppijoille, myös suomea vasta opetteleville. Oppimistehtäväkortit kokoavat keskeiset sisällöt helposti omaksuttavaan muotoon, ja kirja toimii samalla loistavana esitysmateriaalina opettajalle; sen kuvia voi mm. selata omassa näkymässään suurennettuina.

Ainutlaatuisen tekoälyn ansiosta kotitalouden eri aihepiirit yhdistyvät muihin oppiaineisiin, joihin käyttäjillä on vapaa pääsy*. Esimerkiksi kiehumisen fysiikka, suolan kemia ja viljojen biologia lajikuvauksineen ovat kätevästi saatavilla muiden oppiaineiden kirjoista nappia painamalla.

Teos voidaan hankkia opetusryhmälle yksittäin hintaan 8,20 € / oppilas / lukuvuosi tai osana Opiq+ yläkoulu -pakettia (33 € / oppilas / lukuvuosi) ja se on käyttövalmiina lukuvuodelle 2023-2024.

Kuluvan kevään aikana valmistuu myös laaja Kotiin – Opettajan opas, jonka opettaja saa oppilaslisenssit hankittuaan maksutta. Opettajan oppaan hinta erikseen hankittuna on 75 € / + alv / lukuvuosi tai 150 € / +alv / 3 lukuvuotta.

*) Opiq+ yläkoulu lisenssillä

Olemme mukana Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa 27.-28.1., Oulun OPI23-päivillä 3-4.2. sekä Kotitalousopettajien liiton kevätkoulutuspäivillä Seinäjoella 1.4. – tervetuloa tutustumaan!