Kotiin – uusi kotitalouden oppikirja

Ensimmäinen laatuaan – opetussuunnitelman sanoiksi pukeva Kotiin -digikirja on tunnettujen ja osaavien oppikirjailijoiden laatima uutuusteos yläkoulun kotitalouden opetukseen. Esimerkiksi päättöarvioinnin kriteerit tuodaan teoksessa selkeästi käytäntöön ja aihepiirejä käsitellään houkuttelevasti nuoren arkielämän sisällöillä.

Digikirjaa voi käyttää joko selaimessa kaikilla päätelaitteilla kuten älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella tai kätevän Opiq Suomi -sovelluksen kautta.

Kesän aikana valmistuu myös laaja Kotiin – Opettajan opas, jota opettaja voi käyttää minkä tahansa kirjasarjan rinnalla.

Digikirja sisältää runsaasti interaktiivisia elementtejä kuten kuvia painikkeineen sekä erilaisia tehtäviä, joista automaattisesti tarkastuvat mitä ja miten -tason tehtävät on sisällytetty lukuihin. Opettajan tehtäväpinossa on lisäksi miksi-tason tehtäviä, joita voi antaa kaikille tai kohdennetusti tietyille oppilaille.

Selkeät kuvat ja kuvasarjat ovat digikirjassa keskeisessä roolissa. Kirjan tekstejä voi myös kuunnella, joten se soveltuu hyvin monenlaisille oppijoille, myös suomea vasta opetteleville.

Oppimistehtäväkortit kokoavat keskeiset sisällöt helposti omaksuttavaan muotoon, ja kirja toimii samalla loistavana esitysmateriaalina opettajalle; sen kuvia voi mm. selata omassa näkymässään suurennettuina.

Ainutlaatuisen tekoälyn ansiosta kotitalouden eri aihepiirit yhdistyvät muihin oppiaineisiin, joihin opettajalla on vapaa pääsy*. Esimerkiksi kiehumisen fysiikka, suolan kemia ja viljojen biologia lajikuvauksineen ovat kätevästi saatavilla muiden oppiaineiden kirjoista Lisää aiheesta -nappia painamalla.

Sama toiminto yhdistää opetettavan asian myös Opettajan oppaan sisältöihin, ja se toimii myös oppaasta kirjaan.

*) Oppilaan pääsy muihin teoksiin edellyttää Opiq+ yläkoulu -lisenssiä.

Tilausvaihtoehdot

  • Kotiin-teos voidaan hankkia opetusryhmälle hintaan 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi tai osana kaikki yläkouluteokset sisältävää Opiq+ yläkoulu -pakettia (33 € + alv / oppilas / lukuvuosi) ja se on käyttövalmiina lukuvuodelle 2023-2024. Opettajalle ei lisenssiä itse digikirjaan tai oppaaseen tarvitse ostaa erikseen, kun digikirja tilataan oppilaille. Tilaukseen sisältyy maksuton etäopastus.
  • Pelkästään opettajan käyttöön digikirjan saa Opiq+ opettaja -lisenssillä, joka kattaa kaikki e-Opin digikirjat vain opettajan käyttöön.
  • Opettajan oppaan hinta erikseen hankittuna on 75 € + alv / lukuvuosi tai 150 € +alv / 3 lukuvuotta.
  • Tilattavissa kaikista välityskanavista sekä suoraan e-Opilta.

Alla olevista painikkeista pääset sisällysluetteloon, jossa on avoimena muutamia näytelukuja.