Lähimmäinen – uusi digitaalinen kirjasarja yläkoulun uskontoon

Maailma muuttuu, mutta uskonto on edelleen tärkeässä osassa ihmiskunnan elämää ja kulttuuria.

Kirjasarjan nimen mukaisesti oppilas tarkastelee uskontoa, etiikkaa ja elämänkysymyksiä teemalla lähimmäinen, tavoitteenaan ymmärtää kaikkien ihmisten olevan yhtä ihmiskuntaa maapallolla – sukupuoleen, rotuun, kulttuuriin tai uskontoon katsomatta.

Uuden opetussuunnitelman mukainen kirjasarja haastaa perinteiset työtavat ja auttaa oppilasta omaksumaan asioita uudella tavalla. Monipuolisissa tehtävissä korostuvat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja ilmiöpohjaisuus, unohtamatta kuitenkaan itsenäistä työskentelyä tai perinteistä opetuskeskustelua.

Kirjoja voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Laitteiden avulla teksti ja oppimisprosessi laajenee kirjan tarjoamiin hyödyllisiin Internet-aineistoihin. Opettaja saa myös avukseen opettajanoppaan, josta löytyy linkkejä, lisätietoa ja tuntimalleja sekä projekti-ideoita aiheiden laajempaan käsittelyyn.

Kirjasarja toimii Peda.net-alustalla, johon oppilas myös palauttaa tehtävät, joten ylimääräisiä ohjelmia ei tarvita. Lisäksi opettaja saa käyttöönsä arviointityökalun, jolla hän voi arvioida haluamiaan tehtäviä tai projekteja sanallisesti tai numeroin. Näin arvioinnin painopiste on oppimisprosessissa. Ja mikä parasta – Peda.netin avulla opettajan on helppo muokata kirjoista ja koko kirjasarjasta juuri sellaisen kuin haluaa!

Tutustu teoksiin Pedanet-sivuillamme

eUskonto 7: Lähimmäinen & uskontojen maailma

eUskonto 8: Lähimmäinen & uskonnon juuret

eUskonto 9: Lähimmäinen & vastuu

Tilaukset Kirjavälityksestä, BTJ:ltä tai Edustoresta.