Ruotsi – Grip Chansen!

Grip chansen! on lukion ruotsin B1-oppimäärän opiskeluun suunnattu sarja, joka sisältää LOPS2021 materiaalit pakollisille ja valinnaisille opinnoille (RUB11-RUB17) sekä abiturienteille suunnatun kertauskirjan.

Oppimateriaaleissa on runsaasti tekstejä luettavaksi ja kuunneltavaksi. Tekstien yhteydessä pääpaino on niiden ymmärtämisessä, sanastojen mieleenpainamisessa ja viestinnällisyydessä. Monipuolinen tehtävistö tarjoaa mahdollisuuksia niin yksilölliseen etenemiseen kuin yhteisölliseen oppimiseen. Sarja sisältää myös ohjeita erityyppisten kirjoitelmien tekemiseen sekä luettelon fraaseista viestintätilanteissa hyödynnettäviksi.

Opettajan materiaalit sisältävät tehtävien vastaukset sekä Abitti-kokeita. Kokeissa on tekstinymmärtämis- ja kuuntelutehtäviä sekä sanasto-, kirjoitelma- ja kielioppitehtäviä.

Grip chansen! -sarja hyödyntää teknologian tuomia uusia mahdollisuuksia ja mahdollistaa kielen opettamisen ja oppimisen ennennäkemättömän käytännöllisellä ja tehokkaalla tavalla. Tutustu oppikirjailijoihimme, kokeneisiin ja innovatiivisiin ruotsinopettajiin kiitellyn kirjasarjan takana!

Sarjan esittely

Jos haluat yksin tai kollegojesi kanssa esittelyn mm. kirjan sisältämistä toiminnallisuuksista ja tehtävistä, voit varata etäyhteydellä tapahtuvan esittelyn sinulle sopivana ajankohtana. Tutustu myös webinaaritallenteeseen!

Katso webinaaritallenne

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Ohje lukiokirjan tilaamiseen

Kirjasarjan kirjat

Grip chansen! 1-2: Välkommen in (LOPS2021) *

Grip chansen! 3: Svenska i tiden (LOPS2021) *

Grip chansen! 4: Livet i flera färger (LOPS2021) *

Grip chansen! 5: Vidgade vyer (LOPS2021) *

Grip chansen! 6: Öva att tala (LOPS2021)

 • OPS 2021
 • Hinta: 7,50 € (+ alv)
 • ISBN: 978-952-7327-63-0
 • Julkaistaan: lukuvuosi 2022–2023

Grip chansen! 7: Med ansvar mot framtiden (LOPS2021)

 • OPS 2021
 • Hinta: 7,50 € (+ alv)
 • ISBN: 978-952-7327-64-7
 • Julkaistaan: lukuvuosi 2022–2023

Grip chansen ABI! (LOPS2021)

 • OPS 2021
 • Hinta: 15,00 € (+ alv)
 • ISBN: 978-952-7327-65-4
 • Julkaistaan: lukuvuosi 2023–2024

Kirjailijat

Sanna Eriksson

Sanna Eriksson

Elina Hietikko

Elina työskentelee saksan ja ruotsin kielten opettajana Jalkarannan koulussa, Myllypohjan koulussa ja Harjun koulussa Lahdessa. Elina innostui e-Opista, koska oli  aiemmin käyttänyt opetuksessa itse keräämiänsä valmiita sähköisiä oppimateriaaleja ja oli halukas saamaan aikaan käyttövalmiin kokonaisuuden. Elina on ollut mukana työstämässä useita sähköisiä oppikirjoja. Hänen työnsä tavoitteena on tukea oppilaiden itsenäistä ruotsin kielen oppimista sekä opetuksen eriyttämistä.

Anniina Tasala

Anniina on ruotsin opettaja Järvenpään lukiossa. Anniinaa innostaa e-Opissa laadukas kustannustoiminta ja kirjojen muokattavuus.

Kirjat ovat monipuolisia, vaihtelevia, raikkaan näköisiä ja sisältävät kaikkea, mitä opettaja tarvitsee sähköisiä ylioppilaskirjoituksia ajatellen. Opin digitaaliset kirjat mahdollsitavat myös eriyttämisen todella hyvin.

Oppikirjailijan työssä Anniinaa inspiroi uuden luominen ja asioiden vaikuttaminen.

Riitta Viittala

Riitta toimii ruotsin kielen lehtorina Järvenpään lukiossa. Hänen mukaansa sähköiset oppimisympäristöt avaavat mahdollisuudet oppijan omaehtoisuuteen sekä monipuolisten oppimisstrategioiden hyödyntämiseen. Yksilöllistäminen toteutuu kirjojen muokattavuuden ja automaattisen palautteen ansiosta. Audiovisuaalinen materiaali tuo lisämaustetta ja tarjoaa erilaisille oppijoille vaihtoehtoisia tapoja omaksua kieltä. Digikirjailija on kultakaivoksen äärellä saadessaan pohtia: miten luoda materiaalia, joka saa käyttäjät motivoitumaan ja edistymään miltä lähtötasolta tahansa.

Tuula Voutilainen

Tuula Voutilainen