Filosofia – Filia

Filia-sarjan kirjat kertovat erilaisista ja kehittyvistä tavoista puhua filosofian suurista kysymyksistä. e-Oppi julkaisee LOPS2021-mukaiset teokset Filia 1 ja 2.

Filia tarjoaa uuden ja ajanmukaisen lähestymistavan filosofian perusteisiin. Teokset tuovat esille tuoreita näkökulmia filosofiaan ja valottavat filosofian merkitystä käytännön elämän kannalta. Kirjat mahdollistavat edelleen klassikkojen käytön opetuksessa, mutta pääpaino on elävissä filosofeissa ja muidenkin alojen ajattelijoissa.

Sähköinen oppikirja tuo monimuotoisuutta filosofian opiskeluun. Kirjoissa on mm. laaja valikoima asiantuntijoiden videohaastatteluja ja keskusteluja filosofian eri osa-alueilta. Videohaastatteluissa eri alojen tutkijat ja pohdiskelijat kertovat oman alansa filosofisista suuntauksista tämän hetken näkökulmasta. Materiaali sisältää myös runsaasti tehtäväehdotuksia ja ideoita, jotka rohkaisevat filosofiseen keskusteluun ja pohdintaan. Kun esitämme kysymykset uudella tavalla, saamme uudenlaisia vastauksia. Kirjat kertovat erilaisista ja kehittyvistä tavoista puhua filosofian suurista kysymyksistä.

Videohaastattelut on toteuttanut Icebreaker Productions.

Etäesittelyt

Jos haluat yksin tai kollegojesi kanssa esittelyn mm. kirjan sisältämistä toiminnallisuuksista ja tehtävistä, voit varata etäyhteydellä tapahtuvan esittelyn sinulle sopivana ajankohtana.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Filia 1: Ajattelun taitoa etsimässä (LOPS2021) *

Filia 2: Eetosta etsimässä (LOPS2021) *

Kirjailijat

Pietari Almusa

Pietari Almusa

Pietari opettaa Lumon lukiossa filosofiaa ja psykologiaa. Hänestä kiinnostavaa oppikirjailijan työssä on se, että on paneuduttava opetuksen oppisisältöjen pohtimiseen ja jäsentämiseen. e-Opin filosofian oppikirja antaa opiskelijoille edullisesti laajan aineiston jokaiselle sisäisen motivaationsa mukaiseen tutustumiseen. Opettaja saa kilpailukykyisen paketin, jossa korostuu filosofian luonne argumentaation ja pohdiskelun taitona.

Maija-Riitta Ollila

Maija-Riitta on opettanut filosofiaa eri yliopistoissa. Tällä hetkellä Maija-Riitta popularisoi tiedettä ja filosofiaa kirjoissaan ja koulutustyössään Pro Sophia Oy:ssa. Maija-Riitta näkee yhdeksi filosofian tehtäväksi harsia kokoon todellisuutta erityistieteiden tarjoamasta tiedosta. Tulevaisuudessa sähkökirjat mahdollistavat eri opinalojen vuorovaikutuksen ja monipuolisen maailmankuvan luomisen.

Teppo Eskelinen

Teppo Eskelinen