Grip Chansen!

Lukion ruotsi

Grip chansen! on lukion ruotsin oppimateriaalisarja, joka on suunnattu B1-oppimäärän opiskeluun. Laajat, helppokäyttöiset ja monipuoliset digikirjat hyödyntävät pedagogisella tavalla tehokkaasti nykyaikaista digitaalista ympäristöä. Sarjaan kuuluu LOPS2021:n mukaiset materiaalit pakollisille ja valinnaisille opinnoille (RUB11-RUB17) sekä abiturienteille suunnattu lukioruotsin kertauskirja. Grip chansen! tekee ruotsin opettamisesta, kielitaidon vahvistamisesta ja yo-kokeisiin valmistautumisesta tehokasta ja sujuvaa.

e-Opin ruotsin oppimateriaaleissa on runsaasti tekstejä luettavaksi ja kuunneltavaksi. Tekstien yhteydessä pääpaino on niiden ymmärtämisessä, sanastojen mieleenpainamisessa ja viestinnällisyydessä. Monipuolinen tehtävistö tarjoaa mahdollisuuksia niin yksilölliseen etenemiseen kuin yhteisölliseen oppimiseen. Sarja sisältää myös ohjeita erityyppisten kirjoitelmien tekemiseen sekä luettelon fraaseista viestintätilanteissa hyödynnettäviksi.

Opettajan materiaalit sisältävät tehtävien vastaukset sekä Abitti-kokeita. Kokeissa on tekstinymmärtämis- ja kuuntelutehtäviä sekä sanasto-, kirjoitelma- ja kielioppitehtäviä.

Grip chansen! -sarja hyödyntää teknologian tuomia uusia mahdollisuuksia ja mahdollistaa kielen opettamisen ja oppimisen ennennäkemättömän käytännöllisellä ja tehokkaalla tavalla. Tutustu oppikirjailijoihimme, kokeneisiin ja innovatiivisiin ruotsinopettajiin kiitellyn kirjasarjan takana!

Sarjan esittely

Jos haluat yksin tai kollegojesi kanssa esittelyn mm. kirjan sisältämistä toiminnallisuuksista ja tehtävistä, voit varata etäyhteydellä tapahtuvan esittelyn sinulle sopivana ajankohtana. Tutustu myös webinaaritallenteeseen!

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta. Sisältää Opiq+ opettaja -lisenssin opettajalle.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 3,30 € / kk.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Grip chansen! 1-2: Välkommen in (LOPS2021) *

Grip chansen! 3: Svenska i tiden (LOPS2021) *

Grip chansen! 4: Livet i flera färger (LOPS2021) *

Grip chansen! 5: Vidgade vyer (LOPS2021) *

Grip chansen! 6: Öva att tala (LOPS2021)

  • OPS 2021
  • Hinta: 7,50 € (+ alv)
  • ISBN: 978-952-7327-63-0

Grip chansen! 7: Med ansvar mot framtiden (LOPS2021)

  • OPS 2021
  • Hinta: 7,50 € (+ alv)
  • ISBN: 978-952-7327-64-7

Grip chansen ABI! (LOPS2021)

Kirjailijat

Sanna Eriksson

Sanna Eriksson

Elina Hietikko

Elina työskentelee saksan ja ruotsin kielten opettajana Jalkarannan koulussa, Myllypohjan koulussa ja Harjun koulussa Lahdessa. Elina innostui e-Opista, koska oli  aiemmin käyttänyt opetuksessa itse keräämiänsä valmiita sähköisiä oppimateriaaleja ja oli halukas saamaan aikaan käyttövalmiin kokonaisuuden. Elina on ollut mukana työstämässä useita sähköisiä oppikirjoja. Hänen työnsä tavoitteena on tukea oppilaiden itsenäistä ruotsin kielen oppimista sekä opetuksen eriyttämistä.

Susanne Nyman

5Susanne on ruotsin ja ranskan opettaja ja Syväkankaan yhtenäiskoulun rehtori. Susanne arvostaa sähköisissä oppikirjoissa niiden muokattavuutta oppilaan, oppilasryhmän sekä opettajan tarpeita vastaaviksi. Sähköisen oppikirjan avulla opettajan on mahdollista seurata, mitä tehtäviä ja miten oppilas tekee. Monipuolisilla tehtävillä on helppoa eriyttää erilaisia oppijoita. Samalla oppimisprosessi tulee näkyväksi, mikä motivoi oppilasta yrittämään parhaansa.

Rehtorina Susanne arvostaa e-Opin kattavaa tarjontaa. ”Tämän laadukkaan materiaalin avulla on helppoa sekä turvallista toteuttaa oman opetuksen digiloikka sekä OPS2016-uudistus.”

Anniina Tasala

Anniina on ruotsin opettaja Järvenpään lukiossa. Anniinaa innostaa e-Opissa laadukas kustannustoiminta ja kirjojen muokattavuus.

Kirjat ovat monipuolisia, vaihtelevia, raikkaan näköisiä ja sisältävät kaikkea, mitä opettaja tarvitsee sähköisiä ylioppilaskirjoituksia ajatellen. Opin digitaaliset kirjat mahdollsitavat myös eriyttämisen todella hyvin.

Oppikirjailijan työssä Anniinaa inspiroi uuden luominen ja asioiden vaikuttaminen.

Riitta Viittala

Riitta toimii ruotsin kielen lehtorina Järvenpään lukiossa. Hänen mukaansa sähköiset oppimisympäristöt avaavat mahdollisuudet oppijan omaehtoisuuteen sekä monipuolisten oppimisstrategioiden hyödyntämiseen. Yksilöllistäminen toteutuu kirjojen muokattavuuden ja automaattisen palautteen ansiosta. Audiovisuaalinen materiaali tuo lisämaustetta ja tarjoaa erilaisille oppijoille vaihtoehtoisia tapoja omaksua kieltä. Digikirjailija on kultakaivoksen äärellä saadessaan pohtia: miten luoda materiaalia, joka saa käyttäjät motivoitumaan ja edistymään miltä lähtötasolta tahansa.

Tuula Voutilainen

Tuula Voutilainen

Minna Åkerman

Minna Åkerman