Unter uns

Lukion saksa

Unter uns on suosittu ja kattava oppimateriaali lukion saksan A-oppimäärän moduuleille SAA1-SAA8. Helppokäyttöiset digikirjat tutustuttavat saksankieliseen Eurooppaan modernilla ja raikkaalla tavalla. Multimediarikas sisältö ja tuore ote asioihin innostavat oppimaan saksaa ja auttavat rakentamaan vahvan kielitaidon.

Digitaalinen ympäristö on Unter uns -sarjassa valjastettu tehokkaasti tukemaan kielen oppimista ja opettamista. Opiskelija voi esimerkiksi harjoitella ääntämistä ja sanastoa itsenäisesti kuuntelujen, videoiden sekä interaktiivisten kuvien ja harjoitusten avulla. Videoilla esiintyy saksaa äidinkielenään puhuvia nuoria, joten digimateriaali tarjoaa oppijoille luontevan kosketuspinnan saksankieliseen kommunikaatioon.

Perustekstit ovat luettavissa ja kuunneltavissa äänikirjatoiminnon avulla. Perustekstien ja dialogien lisäksi joka luvussa esitellään arkielämän teemoja sekä saksankieliseen Eurooppaan liittyvää lisätietoa. Lisäksi kirjoissa on saksan ääntämisohjeet, ohjeistukset kirjoitelmien tekemiseen sekä fraaseja arkipäivän puhetilanteisiin.

Oppikirjoihimme sisältyy aina laaja ja monipuolinen tehtävistö. Unter uns- sarjan kirjoihin kuuluu myös opettajan materiaalit, joista löytyy mm. Abitti-kokeita. 

Unter uns -kurssikirjojen ohella e-Opin valikoimasta löytyy digitaalinen Saksan eKielioppi. Kirjat toimivat erinomaisesti yhteen toisiaan tukien, ja Saksan eKielioppia voi soveltaa näppärästi Unter uns -kirjojen rinnalla esimerkiksi kielioppisääntöjen lisähavainnollistamiseen ja lisätehtävien antamiseen.

Saksan kielioppi

Saksan Kielioppi -teos on kattava ja havainnollinen paketti saksan kielioppia edistyksellisessä, aina mukana kulkevassa digimuodossa. Se sisältää selityksiä ja itsekorjautuvia harjoituksia saksan kielioppiin ja on tehty kaikille saksan kielen opiskelijoille, mutta erityisesti lukion saksan opiskelijoille. 

Saksan eKielioppi toimii oivallisesti sekä itsekseen että minkä hyvänsä painetun tai digitaalisen oppimateriaalin rinnalla. Erityisesti suosittelemme kuitenkin käyttämään teosta yhdessä e-Opin Unter uns -oppikirjasarjan kanssa.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Unter Uns 1-2: Kieli-identiteetti ja vuorovaikutustaidot (LOPS2021) *

Unter Uns 3: Kieli ja kulttuuri luovan ilmaisun välineenä (LOPS2021) *

Unter uns 4: Kieli vaikuttamisen välineenä (LOPS2021) *

Unter uns 5: Kestävä tulevaisuus ja tiede (LOPS2021) *

Unter uns 6: Kieli jatko-opinnoissa ja työelämässä (LOPS2021) *

Unter uns 7: Ympäristö ja kestävä elämäntapa (LOPS2021)

Unter uns 8: Viesti ja vaikuta puhuen (LOPS2021)

Saksan Kielioppi

Saksan Kielioppi sisältää selityksiä ja harjoituksia saksan kielioppiin. Materiaali korvaa painetun kielioppikirjan.

Materiaali on tehty kaikille saksan kielen opiskelijoille, erityisesti lukion saksan opiskelijoille. Se soveltuu myös korkeakoulujen käyttöön sekä itseopiskeluun.

Pitkän lisenssin ansiosta opiskelija voi kerrata oppimaansa. Itsekorjaavat tehtävät tukevat oppimisessa.

Oppikirjailijat ovat kokeneita opettajia. Eveliina opettaa Helsingissä, Katriina Turussa, Hanna Ulvilassa ja Susanne Forssassa.

Oppikirjailijat ovat osallistuneet moniin kansainvälisiin hankkeisiin ja kehittäneet sähköisten menetelmien käyttämistä lukion kielten opettamisessa.

Kirjailijat

Eveliina Hytönen

Eveliina Hytönen

Pia Hägglund-Viljanen

Pia Hägglund-Viljanen

Saara Kallajoki

Saara Kallajoki

Anne Lohiniva

Anne Lohiniva

Susanne Petersen

Susanne Petersen

Hanna Savolainen

Hanna opettaa saksaa Ulvilan lukiossa Satakunnassa. Hän tykkää digitaalisessa oppikirjassa erityisesti siitä, että opiskelija voi edetä omaan tahtiinsa, kerrata ja ottaa uusiksi tai hypätä suoraan haastavampiin tehtäviin.

Katrina Vartiainen

Katrina opettaa saksaa Turun normaalikoulussa. Katrina on ollut mukana  Saksan eKielioppi työryhmässä. Saksan eKielioppi on hänen mukaansa selkeä ja siinä on tarpeeksi harjoituksia. Se on opettajien tekemä ja se tukee saksaa opiskelevien oppimista sekä kollegojen työtä. Mit Liebe. Oppikirjailijan työssä Katrinaa motivoi mahdollisuus tehdä uutta, hyödyllistä ja omannäköistä oppimateriaalia, johon itsekin uskoo.

Alexandra Virtanen

Alexandra Virtanen