Yhteiskuntaoppi – Yhteisö

Yhteisö on kattava ja selkeä digitaalinen lukion yhteiskuntaopin oppimateriaali. Helppokäyttöinen ja aina ajantasainen digikirja ohjaa opiskelijaa perehtymään yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja kasvamaan yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneeksi ja aktiiviseksi kansalaiseksi. Sarjan materiaali luo opiskelijalle kuvaa eri yhteiskuntatieteiden ja oikeustieteen sisällöistä ja tutkimuskohteista.

Yhteisö käsittelee yhteiskunnallisia ilmiöitä monipuolisesti ja helposti ymmärrettävästi. Oppimateriaalin esimerkeissä on hyödynnetty ajankohtaisia tapahtumia, joita vasten yhteiskunnallisia kysymyksiä voidaan peilata. Monipuolisten tekstien lisäksi materiaali sisältää runsaasti linkkejä erilaisiin artikkeleihin, videoihin ja tietolähteisiin, joiden avulla opiskelija voi syventää tietämystään käsitellyistä aiheista.

Oppikirja sisältää runsaan ja monipuolisen tehtävistön. Kirjan tehtävät auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia sekä ottamaan kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Monivalinta- ja käsitetehtävät auttavat opiskelijaa testaamaan osaamistaan ja kertaamaan opittuja asioita. Monipuoliset tiedonhaku-, analyysi– ja vuorovaikutustehtävät kehittävät opiskelijan medialukutaitoa sekä auttavat häntä omaksumaan tärkeitä yhteiskunnallisia taitoja. Lukukohtaisten tehtävien lisäksi materiaalit sisältävät aihekohtaisia kertaustehtäviä, jotka koostuvat nopeista monivalintatehtävistä ja eritasoisista ylioppilaskoetehtävistä.

Yhteisö-sarjaan on julkaistu oppimateriaali LOPS2021:n moduuliin 1 (YH1). Lukiomateriaalejamme voi yhdistellä erilaisiksi opintojaksoiksi. Kirjoihin voi käytön alkaessa kirjautua mm. Google tai MPASS-tunnuksilla.

Sarja esittelyssä

Jos haluat yksin tai kollegojesi kanssa esittelyn mm. kirjan sisältämistä toiminnallisuuksista ja tehtävistä, voit varata etäyhteydellä tapahtuvan esittelyn sinulle sopivana ajankohtana.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Yhteisö 1: Suomalainen yhteiskunta (LOPS2021) *

Kirjailijat

Saara Ikonen

Saara opettaa historiaa, yhteiskuntaoppia ja filosofiaa Helsingin Uudessa yhteiskoulussa. Saaralla on jo yli kymmenen vuoden kokemus opetuksen digitalisoitumisesta ja hän toimii myös koulun apulaisrehtorina vastaten pedagogisesta kehittämisestä. Oppikirjailijan työssä Saaraa innostaa digitalisaation tuomat mahdollisuudet ja hän haluaa hyödyntää omaa osaamistaan sekä näkemyksiään oppimateriaalin tuotannossa.

Mika Levy

Mika toimii Itä-Suomen yliopiston Tulliportin normaalikoulussa lukion ja yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin opettajana sekä opetusharjoittelun ohjaavana opettajana. Oppikirjailijan työssä Mikaa innostaa mahdollisuus rakentaa oppilaslähtöisiä, pedagogisesti mietittyjä ratkaisuja sekä kehittää niihin sopivia materiaaleja.

Veli-Matti Rautio

Veli-Matti Rautio

Timo Tikkala

Timo opettaa historiaa ja yhteiskuntaoppia Kemin lyseon lukiossa ja Hepolan koulussa. Oppikirjailijan työssä Timoa motivoi mahdollisuus tarkastella opettamista laajasti ja tutkia erilaisia oppimisen näkökulmia yhteistyössä muiden oppikirjailijoiden kanssa.