Kotiin

Yläkoulun kotitalous

Kotiin on uusi, laadukas, kattava ja innostava oppimateriaali yläkoulun kotitalouteen. Ensimmäinen laatuaan – opetussuunnitelman sanoiksi pukeva Kotiin -digikirja on tunnettujen ja osaavien oppikirjailijoiden laatima uutuusteos e-Opilta. Esimerkiksi päättöarvioinnin kriteerit tuodaan teoksessa selkeästi käytäntöön ja aihepiirejä käsitellään houkuttelevasti nuoren arkielämän sisällöillä.

Sarjaan kuuluu myös laaja Kotiin – Opettajan opas.

Digitaalinen kotitalouskirja sisältää mm. runsaasti selkeitä kuvasarjoja sekä oppimistehtäväkortteja, joiden avulla opetusta on helppo havainnollistaa. Kirjassa painotetaan arjen taitojen kehittämistä mukaansatempaavalla otteella.

Digikirja voidaan hankkia opetusryhmälle hintaan 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi tai osana kaikki yläkouluteokset sisältävää Opiq+ yläkoulu -pakettia (33 € + alv / oppilas / lukuvuosi) ja se on käyttövalmiina lukuvuodelle 2023-2024. Opettajan lisenssiä ei tarvitse ostaa erikseen digikirjaan tai opettajan oppaaseen, kun digikirja tilataan oppilaille.

Pelkästään opettajan käyttöön digikirjan saa Opiq+ opettaja -lisenssillä, joka kattaa kaikki e-Opin digikirjat vain opettajan käyttöön.

Opettajan oppaan hinta erikseen hankittuna on 75 € + alv / lukuvuosi tai 150 € +alv / 3 lukuvuotta.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opetusryhmien oppimateriaaliksi (+lisämateriaaleiksi, monialaistamiseen, eriyttämiseen…) Opiq+ yläkoulu Opiq+ yläkoulu -tilauksella saat opetusryhmäsi käyttöön kaikki e‑Opin suomenkieliset digikirjat kerralla. Sisältää kirjat, kurssit ja analytiikan opettajalle ja oppilaille vain 33 € +alv / oppilas / lukuvuosi.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Kirjasarjan kirjat

Kotiin – Yläkoulun kotitalous

Kotiin – Opettajan opas

Kirjailijat

Anne Malin

Anne Malin on emerita yliopistonlehtori, joka on työskennellyt Helsingin yliopiston kotitalousopettajan opintosuunnassa didaktikkona. Annella on vankka kokemus mm. opetusharjoittelun ohjauksen kehittämisestä. Lisäksi hän toimii kotitalousluokkien suunnittelun asiantuntijana ja tietokirjailijana.

Marja Myllykangas

Marja Myllykangas

FT, AO Marja Myllykangas on kotitalouden taitojen ja arvioinnin asiantuntija sekä Opetushallituksen arvioinnin asiantuntijaryhmän jäsen. Marja toimii sivistysjohtajana sekä johtava rehtorina Sallassa.

Anneli Rantamäki

Anneli Rantamäki on opettanut kotitaloutta Pohjolanrinteen koulussa Riihimäellä ja toiminut mm. Kotitalousopettajien liiton puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii mm. Aineopettajaliitto AOL ry:n puheenjohtajana sekä JUKO pääluottamusmiehenä. Annelia kiehtoo sähköisen oppikirjan mahdollisuudet luoda uutta ja muuttaa jo tehtyä. Kirjoittajan työssä Anneli pitää ajan hermolla olemisesta ja uuden kokeilemisesta, ideoiden jatkuvasta kehittämisestä ja jakamisesta muiden kanssa.

Johanna Vähäkangas

Johanna työskentelee kotitalousopettajana isossa helsinkiläisessä yhtenäiskoulussa. Hän korostaa kotitalouden merkitystä omaa elämää varten valmentavana oppiaineena, minkä vuoksi myös oppikirjan on oltava elämännäköinen ja nuoren arkeen sopiva. Johannalla on runsaasti kokemusta suomea toisena kielenä puhuvien sekä valmistavien luokkien opetuksesta, ja mm. siksi myös oppikirjassa on selkeillä ja havainnollisilla kuvilla sekä kuvasarjoilla keskeinen rooli; vaikka oppilas ei ymmärtäisi kieltä vielä sanaakaan, avaa kuva asian hänelle hetkessä.