Lähimmäinen

Yläkoulun uskonto

Lähimmäinen on yläkoulun uskonnon digikirjasarja, jossa oppilas tarkastelee kirjasarjan nimen mukaisesti uskontoa, etiikkaa ja elämänkysymyksiä teemalla lähimmäinen. Tavoitteena on ymmärtää kaikkien ihmisten olevan yhtä ihmiskuntaa maapallolla – sukupuoleen, rotuun, kulttuuriin tai uskontoon katsomatta. Kirjasarja haastaa perinteiset työtavat ja auttaa oppilasta omaksumaan asioita uudella tavalla. Monipuolisissa tehtävissä korostuvat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja ilmiöpohjaisuus, unohtamatta kuitenkaan itsenäistä työskentelyä tai perinteistä opetuskeskustelua

Kirjoja voi käyttää tietokoneilta, tableteilta tai kännyköistä, joiden avulla teksti ja oppimisprosessi laajenee kirjan tarjoamiin hyödyllisiin Internet-linkkeihin. Opettaja saa myös avukseen opettajanoppaan, josta löytyy linkkejä, lisätietoa ja tuntimalleja aiheista sekä projekti-ideoita aiheiden laajempaan työstämiseen.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opetusryhmien oppimateriaaliksi (+lisämateriaaleiksi, monialaistamiseen, eriyttämiseen…) Opiq+ yläkoulu Opiq+ yläkoulu -tilauksella saat opetusryhmäsi käyttöön kaikki e‑Opin suomenkieliset digikirjat kerralla. Sisältää kirjat, kurssit ja analytiikan opettajalle ja oppilaille vain 33 € +alv / oppilas / lukuvuosi.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Lähimmäinen 7 – Uskontojen maailma

Lähimmäinen 8 – Uskonnon juuret

Lähimmäinen 9 – Vastuu

Kirjailijat

Janne Mäkitalo

Luokanopettajataustainen ja myöhemmin uskonnon opettajaksi pätevöitynyt Janne opettaa uskontoa ja englantia Piikkiön yhtenäiskoulussa. Janne haluaa kehittää opetustaan ja kokeilla monenlaista uutta, johon e-Opin tuottamat sähköiset aineistot sopivat mitä parhaiten.

Janne on kirjoittanut e-Opissa Lähimmäinen-sarjaa, joka on rakennettu toimivaksi kokonaisuudeksi sekä opettajan että oppilaan kannalta. Kappaleet ovat ajankohtaisia ja uuden opetussuunnitelman mukaisia, joita opettajan on helppo muokata omanlaiseksi. Tehtävät ovat monipuolisia ja oppilaita toiminnallisuuteen kannustavia.

Fiktion puolella Jannesta tuli elokuussa 2016 esikoiskirjailija nuorten seikkailuromaanilla Pääkallokiitäjät.

Maaret Strang

Maaret opettaa uskontoa Kauhajoen Koulukeskuksen yläkoulussa. Monimuoto-opiskelu on lähellä Maaretin sydäntä ja e-Opin kustantamat materiaalit tukevat tätä pedagogiikkaa. Oppilaita ei ole tarkoitus istuttaa ruudun ääreen vaan aktivoida oppimaan.

Maaret on kirjoittanut e-Opissa Lähimmäinen-sarjaa, joka on rakennettu toimivaksi kokonaisuudeksi sekä opettajan, että oppilaan kannalta. Tekstit ovat helppolukuisia ja tehtävät tukevat eri aistikanavia hyödyntävää monimuoto-opiskelua.