Tellus 1 tuo sähköisen oppikirjan edut maantieteen opetukseen

e-Opin Tellus 1-kirja tuo maantieteen opiskelun uudelle aikakaudelle: moderniin oppimiskäsitykseen pohjautuvat aineistot ovat reaaliaikaisia ja tehtäviä tehdään sähköisesti.

E-kirja mahdollistaa reaaliaikaisen aineiston käytön opiskelussa: kirjaan on upotettu ja linkitetty kymmeniä karttoja ja aineistoja, jotka päivittyvät jatkuvasti. Nämä tuovat uuden opetussuunnitelman tavoitteet luontevasti osaksi teosta. Tietokoneen tai tabletin tuominen oppitunnille todella kannattaa, kertoo kirjan tekijöihin kuuluva Simo Tolvanen.
Telluksessa on yhdistetty perinteinen oppi- ja työkirja. Tekstin ja tehtävien välistä rajaa on häivytetty. Osa tehtävistä on interaktiivisia ja oppilaita väsymättömästi testaavia. Osassa tehtäviä opetetaan tietoaines, jonka jälkeen seurataan sen toteutumista esimerkkitapauksissa. Tehtävien suuri määrä varmistaa sen, että perusasiat opitaan ja teoriaa osataan soveltaa käytäntöön.

Simo TolvanenOppilaiden henkilökohtaiset oppikirjat ovat itse muokattavissa ja päivitettävissä omien tarpeiden mukaan. Tellus 1 tekee opiskelusta mielenkiintoista ja sen sisältö on opetussuunnitelman mukainen.

Tellus –sarjaan kahteen ensimmäiseen osaan pääset tutustumaan alla olevan linkin kautta.

https://peda.net/oppimateriaalit/e-oppi/