Opettaja on edelleen auktoriteetti – Digitaalinen materiaali tuo oppimiselle uusia mahdollisuuksia

e-Opissa juhlittiin hiljattain firman viisivuotissynttäreitä. Kuluneiden vuosien aikana meillä on ollut ilo yhteistyössä opettajien ja oppikirjailijoiden kanssa tehdä innostavia oppimateriaaleja kaikille kouluasteille. Koko tuon ajan, olemme saaneet vastata kysymykseen, mitkä ovat digitaalisen oppimateriaalin edut printtiin verrattuna?

e-Opissa näemme asian näin

Mielestämme hyvä digimateriaali on osa onnistunutta oppimiskokemusta, oli kyse sitten luokkatilasta, bussimatkasta tai kesälomalla tehdystä luontoretkestä. Hyvä digimateriaali on:

  • mukana koko kouluajan ja sen jälkeenkin. Tarjoamme elinikäisen lisenssin kaikkiin kirjoihimme. Sen myötä oma oppimishistoria pysyy tallennettuna yhteen pilvipalveluun. Oppiminen on aina kumulatiivista, joten aina voi palata taaksepäin kertaamaan unohtuneita asioita.
  • yhteisöllistä. Oppimisalusta toimii myös yhteydenpidon välineenä. Sen kautta voi pitää yhteyttä kavereihin, vaikka koulupäivä olisi ohi tai tehdä oppimisprojektia yhdessä kaverin kanssa. Kirjan kautta ystävät pysyvät lähellä myös koulun päätyttyä. Kirjasta on tullut osa oppilaan oppimisverkostoa.
  • muokattavaa. Opettaja tuntee ryhmänsä kustantajaa paremmin. Tekstiä voi tarpeen mukaan pilkkoa pienempiin osiin, tai kirjaan voi liittää ajankohtaisen lisätehtävän. Uusi OPS painottaa monissa aineissa paikallista näkökulmaa, joten mikä olisi mukavampaa kuin liittää luokkaretkellä otetut kuvat osaksi oppikirjaa. Oppilaalle jää oppimiskokemuksesta elinikäinen muisto. Opettaja saa kaiken aineiston kätevästi yhteen paikkaan.
  • monipuolista ja mahdollistaa monipuoliset työtavat sekä oppimista kannustavan arvioinnin. Uudenlaiset tehtävät ohjaavat tutkimaan, pohtimaan ja luomaan uutta tietoa. Digitaalinen oppimateriaali tukee myös opettajan työtä, sillä se antaa tietoa ryhmän osaamistasosta ja edistymisestä. Opettaja ohjaa edelleen tuntityöskentelyä parhaaksi katsomallaan tavalla.

Innostavaa oppimista uusien digimateriaalien avulla. Voit tutustua teoksiimme verkkosivuillamme

Toivoo e-Opin väki.