e-Oppi Oy esillä Aamulehdessä

Toimitusjohtajamme Simo Veistolan haastattelu julkaistiin Aamulehdessä.

Kettukuva syntyi Veistolan ja Härmän yhteisellä kuvausretkelläsaumattoman yhteistyön tuloksena. © Oskari Härmä ja e-Oppi Oy
Biologian oppimateriaalissa käytettävä kettukuva syntyi Veistolan ja Härmän yhteisellä kuvausretkellä saumattoman yhteistyön tuloksena.    © Oskari Härmä ja e-Oppi Oy

Tiivistelmä haastattelusta:

Tällä hetkellä sähköisten oppimateriaalien myynti on vielä pientä, mutta tilanne tulee tulevaisuudessa muuttumaan hyvin nopeasti. Esimerkiksi vuonna 2016 tulevat ensimmäiset sähköiset ylioppilaskirjoitukset ovat osa muutosta, joiden onnistunut käyttöönotto edellyttää tietotekniikan käytön lisäämistä paitsi lukio-opetuksessa myös peruskoulussa.

Kustannusalan digitaalistuminen tuo uusia haasteita myös kustannustaloille. Käyttäjät olettavat sähköisten oppikirjojen olevan huomattavasti edullisempia, kuin vastaavat painetut oppimateriaalit. Tämä tarkoittaa kustannusprosessien kehittämistä siten, että oppimateriaalien hintaa voidaan laskea. e-Opin kohdalla hintatavoitteeksi on otettu noin puolet painetun kirjan hinnasta.

Edullisuus ei silti ole itsestäänselvyys. Sitä täytyy tavoitella. Me pidämme kustannukset matalina esimerkiksi siten, että kuvaamme paljon oppikirjojen kuvia itse. Esimerkiksi biologian kustannustoimittajaksi olemme palkanneet ammattimaisen luontokuvaajan.

Lue koko juttu täältä (sivu 5).

Julkaistu (Muokattu 22.11.2016)
Kategoria(t): Yleinen