Hauska opetusvideo -kilpailu

  1. Kokoa max kolmen hengen porukka.
  2. Valitkaa aihe, jonka haluatte videon avulla opettaa. Aihe voi olla kouluun tai vapaa-aikaan liittyvä.
  3. Videoikaa max kahden minuutin esitys.
  4. Luokaa You Tube –tili ja viekää videonne You Tubeen. Mikäli olet alle 13-vuotias, pyydä opettajaasi tai huoltajaasi luomaan tili.
  5. Pyydä opettajaasi lähettämään linkki videostasi sähköpostitse osoitteeseen kilpailu@e-oppi.fi. (15 –vuotta täyttäneet voivat itse lähettää videonsa). Liittäkää viestiin mukaan: a) Opettajanne ja koulunne nimi ja osoite ja b) Ryhmäsi kaikkien jäsenten nimet.
  6. Muistathan, että videossa saa esiintyä max. kolme henkilöä ja sinulla pitää olla kaikilta heiltä ja heidän huoltajiltaan lupa julkaista video.
  7. Videolla ei saa käyttää muiden tekemiä teoksia esim. musiikkia ilman oikeudenhaltijan lupaa.
  8. Kilpailuvideoiden viimeinen jättöpäivä on 24.1.2013.

Videon toteutustapa on vapaa. Tärkeintä ei ole myöskään ammattimainen laatu vaan videon idea ja hauskuus. Videon voi kuvata vaikka kännykkäkameralla.

Kilpailun järjestäjinä ovat e-Oppi Oy, Aronet Oy, Jyväskylän yliopiston Peda.net–kouluverkko, Google ja Kopiosto ry.

VIDEOKILPAILUN SÄÄNNÖT:

Tekijätiedot:

Videon loppuun pitää merkitä kaikkien videon teossa olleiden henkilöiden nimet (max kolme henkilöä).

Tekijänoikeudet:

Kilpailuvideon tekijät vastaavat siitä, että kilpailuvideo tai mikään sen osa ei loukkaa ns. kolmannen osapuolen tekijänoikeutta. Kilpailun järjestäjätahot eivät vastaa ns. kolmansien osapuolien vaatimuksista, jotka koskevat mitään osaa kilpailuun lähetetystä videosta.

Lisätietoja tekijänoikeuksista voi hankkia osoitteista www.kopiraitti.fi, www.teosto.fi, www.kopiosto.fi, www.gramex.fi tai www.tuotos.fi.

Loukkaavat tai asiattomat sisällöt:

Kilpailun teemaan liittymättömiä tai muulla tavoin asiattomia videoita ei hyväksytä. Kilpailun järjestäjät sanoutuvat irti kaikesta Suomen lain tai muuten hyvän maun vastaisesta sisällöstä. Videomateriaali ei saa myöskään olla halventaa tai syrjivää liittyen sukupuoleen, etniseen alkuperään tai uskonnolliseen vakaumukseen.

Lupa-asiat videon tekemiseen osallistuneilta:

Kilpailuvideon lähettäjä vastaa siitä, että hänellä on lupa kaikilta videon tekemiseen osallistuneilta henkilöiltä tai heidän huoltajiltaan.

Kilpailuun osallistuneen opetusvideon oikeudet:

Kilpailuun osallistunut tekijä (tekijät) luovuttavat kilpailun järjestäjälle oikeudet esittää ja välittää kilpailuvideota eri medioissa ja eri tilaisuuksissa maailmanlaajuisesti 5 vuoden ajan. Videon tekijätahot luovuttavat oikeudet muuttaa kilpailuvideon formaattia tai kopioida teosta siinä määrin kuin se teoksen esittämisen kannalta on tarkoituksenmukaista ja järkevää.

Mikäli kilpailun järjestäjä haluaa jossain vaiheessa käyttää kilpailuun osallistunutta videota kaupallisiin tarkoituksiin tai osana kaupallista materiaalia, pitää kilpailun järjestäjän sopia asiasta erikseen osallistujien kanssa ja maksaa tästä kohtuullinen korvaus tekijöille.

Oppimisvideopankki:

Parhaista kilpailuvideoista kootaan mahdollisesti erillinen ilmainen oppimisvideokirjasto Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksen hallinnoimaan Peda.net –kouluverkkoon. Järjestäjät varaavat oikeuden sijoittaa haluamansa opetusvideot mainittuun opetusvideokirjastoon veloituksetta.

Kilpailun palkinnot:

Kilpailuraadin idealtaan parhaaksi videoksi arvioiman ryhmän kaikki jäsenet (kolme) saavat palkinnoksi Kopisto ry:n lahjoittamat iPadit.

1 kommentti

Kommentointi ei ole käytössä.