Kustantajien kädenojennus turvapaikanhakijoille

Maksuton suomen kielen oppimateriaali vastaanottokeskuksiin

e-Oppi Oy on tuottanut yhdessä muiden oppimateriaalikustantajien kanssa ilmaisen suomen kielen alkeisoppimateriaalin turvapaikanhakijoille.

Hauska tavata! Opin suomea -alkeisoppikirja jaetaan maksutta kaikkiin Suomen Punaisen Ristin ylläpitämiin vastaanottokeskuksiin. Kirja on tilattavissa muihin vastaanottokeskuksiin Punaisen ristin kautta, ja se on myös vapaasti ladattavissa internetistä. Oppimisen helpottamiseksi kirja on rakennettu siten, ettei oppilaalla ja opettajalla tarvitse olla yhteistä kieltä.

Vapaasti käytettävällä oppimateriaalilla oppimateriaalikustantajat haluavat tukea vastaanottokeskusten työtä ja edistää turvapaikanhakijoiden kotoutumista. Muuttoliikkeen myötä suomalaiset kohtaavat arjessaan yhä enemmän kulttuurista moninaisuutta, jolloin yhteisen kielen merkitys korostuu.

”Oppiminen on kansallinen ylpeydenaiheemme, ja oppimisen kulttuurista on varaa ammentaa myös Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille. Maksuton oppimateriaali helpottaa opettajan työtä, sillä sen avulla kuka tahansa voi opettaa suomea. Tämä auttaa myös opettajien rekrytointia vastaanottokeskuksiin”, kirjan tekijä Tuula Mänty kertoo.

”Turvapaikanhakijoiden koulutustausta vaihtelee suuresti. Siksi suomen kieltä lähestytään arkisten tilanteiden kautta, ja vuoropuheluiden mallilauseet rohkaisevat puhumaan. Kielen teoreettinen sisältö on karsittu minimiin”, toinen kirjan tekijä Ulla Paavilainen kertoo.

Kirjan lopussa on sanasto neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi. Tyhjä viiva sanastossa mahdollistaa opiskelijan omakielisen sanaston rakentamisen. Suomen kielen lausumisohjeet löytyvät mobiilioptimoidulta hauskatavata.fi-internetsivulta.Hauska tavata! Opin suomea -kirjan kustantamiseen ovat osallistuneet e-Oppi Oy, Edita Publishing Oy, Finn Lectura Oy, Kustannusosakeyhtiö Otava, Opike, Lasten Keskus, Sanoma Pro Oy ja Schildts & Söderströms Oy.

2 kommenttia

 1. Hei mistä hauska Tavata kirjaa voisi tilata?
  Yst.
  Niina Laivamaa
  DaisyLadies ry

  1. Hei

   Kirjaa oli 5 000 painos Punaisen Ristin verkkokaupassa, muta se on nyt tilattu loppuun. Syksyllä kirja menee BOD.fi-tarvepainatuspalveluun.

   Johannes

Kommentointi ei ole käytössä.