Onnea Simolle!

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät vuoden 2022 Oppikirjailijapalkinnon saajat julkistettiin perjantaina 28. tammikuuta 2022. e-Opin perustaja, mm. Forssan lukion rehtori Simo Veistola on yksi palkinnon saajista. Oppikirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta.

Veistola on biologian ja maantieteen digitaalisten oppimateriaalien todellinen uranuurtaja. Veistolan digitaalisissa oppimateriaaleissa hyödynnetään rohkeasti uusimpia teknologioita, kuten 360-videoita ja VR-tekniikkaa.

Palkintoperustelut

FT Simo Veistola on biologian ja maantieteen opettaja, joka toimii nykyisin rehtorina. Oppimateriaalien lisäksi Veistola on julkaissut kirjoja ja artikkeleita erityisesti hänelle läheisestä aiheesta, linnuista. Myös hänen väitöskirjansa käsitteli lintuja.

Veistola on aloittanut oppikirjailijauran vuonna 2000, ja hän on ollut mukana yli sadan oppimateriaalin julkaisemisessa. Hän oli tekijäryhmässä, joka julkaisi Suomen kouluissa laajasti käytetyt Koulun biologia ja Koulun maantieto -sarjat (Otava). Näiden sarjojen oppikirjat, työvihkot ja opettajan materiaalit ovat tuttuja suurelle osalle Suomen koululaisista ja opettajista. Veistolan johdolla tehtiin Otavalle aivan uusi lukion biologian oppikirjasarja, Lukion biologia. Lisäksi hän on ollut tekemässä lukion Abi biologia -teosta (Otava).

Veistola on biologian ja maantieteen digitaalisten oppimateriaalien todellinen uranuurtaja. Hänen perustamansa yritys on julkaissut biologian ja maantieteen oppimateriaaleja sekä ala- ja yläkouluun että lukioon sekä lisäksi muiden oppiaineiden oppimateriaaleja. Veistolan digitaalisissa oppimateriaaleissa hyödynnetään rohkeasti uusimpia teknologioita, kuten 360-videoita ja VR-tekniikkaa. Veistola on myös kirjoittanut artikkeleita ja antanut haastatteluja digitaalisiin oppimateriaaleihin liittyen. Erityisesti Koulun biologia ja Koulun maantieto -sarjat ovat vaikuttaneet voimakkaasti biologian ja maantieteen opetukseen ja opetuksen kehittämiseen Suomessa.

e-Oppi onnittelee lämpimästi oppikirjailijaansa!