”Mitä diginä haluat opettaa”

e-Oppi perustettiin vuonna 2011 kustantamaan edistyksellisiä digitaalisia oppimateriaaleja. Kustantamolla onkin edelläkävijän maine, joka kumpuaa erityisesti digitaalisen teknologian hyödyntämisestä oppimateriaaleissamme. Ajan hermolla pysyminen on aina ollut tärkeää e-Opin toiminnassa, ja alkanut vuosi on tuonut mukanaan lisää uudistuksia. Jo vuosikymmeniä oppikirjailijana toiminut e-Opin perustaja Simo Veistola vaihtoi vuoden 2022 alussa kehitysjohtajan tehtäviin, ja toimitusjohtajan pesti siirtyi aina energiselle ja hyväntuuliselle uudelle e-Oppilaiselle Virpi Turuselle.

e-Oppi on alun alkaenkin syntynyt opettajien tarpeeseen, ja sillä linjalla jatkamme missiotamme, aina opettajia kuunnellen.

”e-Oppi on alun alkaenkin syntynyt opettajien tarpeeseen, ja sillä linjalla jatkamme missiotamme, aina opettajia kuunnellen. Ensin uudistui digialusta, joka soveltaa alansa huipputeknologiaa aina tekoälyä myöten. Opiq-alustan monet innovatiiviset ominaisuudet yhdessä kirjojemme mm. 3D- ja 360-kuvia hyödyntävän sisällön kanssa tuovat todella uusia ulottuvuuksia opetukseen.” Virpi summaa. “Keskiössä on kuitenkin helppokäyttöisyys sekä toimintavarmuus, ja niistä emme halua tinkiä.”

Yksi ominaisuus ylitse muiden

”Opiqissa ainutlaatuinen ominaisuus on monelle esim. suoratoistopalveluista tuttu ”Lisää aiheesta” -toiminto, joka etsii automaattisesti sisältöihin liittyvää materiaalia e-Opin muista oppikirjoista. Opettajalle ja oppijoille ko. toiminto on huikea kouluarjen työkalu sekä monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa että yksilöllistämisessä niin ylös- kuin alaspäin. Oppilailla on vuoden alusta lähtien ollut pääsy kaikkeen e-Opin tuottamaan materiaaliin Opiqissa, vaikka koululle olisi hankittu vain yhden oppiaineen digikirja. Tällaista lisensointia ei muualta löydy ja on ollut hienoa nähdä, kuinka oppilaat innostuvat tutkimaan ja pohtimaan. Oppiaineet liittyvät toisiinsa niin monella tapaa, ja sitähän opetussuunnitelmakin korostaa.”

Alku uudessa työpaikassa on ollut kiireinen ja mukaansatempaava. Kiitosta saa Simon luoma yrityskulttuuri, jossa on rohkeutta ja uskallusta kokeilla uutta. On ollut myös erittäin inspiroivaa tehdä töitä motivoituneen tiimin kanssa, jolla on voimakas halu viedä oppimista ja oppimateriaaleja eteenpäin. 

Lopuksi Virpi haluaa toivottaa kaikille hyvää kevättä ja kannustaa digikirjan valitsemiseen. Uuteen sloganiimme “Mitä diginä haluat opettaa” tiivistyy mitä mainioimmalla tavalla kaikki ne uudet ja mahtavat mahdollisuudet, joita e-Opin digikirjat tarjoavat opettamisen ja oppimisen helpottamiseksi ja parantamiseksi.