Vihreä kemia 7-9 & Green Chemistry 7-9

Yläkoulun kemia

e-Oppi tarjoaa on havainnolliset ja motivoivat oppimateriaalit yläkoulun kemiaan kahdella kielellä. Vihreä kemia 7-9 opettaa yläkoulun kemiaa suomeksi, ja Green Chemistry 7-9 on suomalaisen OPS:n mukainen englanninkielinen oppimateriaalisarja yläkoulun kemiaan.

Helppokäyttöiset digikirjamme valjastavat nykyaikaisen teknologian tehokkaasti oppimisen ja opettamisen tueksi. Runsas multimediasisältö ja interaktiiviset sovellukset kannustavat tutkimaan, saavat aikaan oivalluksia ja tekevät kemian ilmiöistä helposti ymmärrettäviä.

Vihreä kemia 7-9 ja Green Chemistry 7-9 tarkastelevat kemian oppimista vihreän kemian näkökulmasta. Kirjojen keskeisiä teemoja ovat ilmakehä, ruoka ja vesi, joihin teoriaa ja kokeellisuutta peilataan ja kytketään punaisena lankana koko kirjan läpi. Pedagogiseksi lähestymistavaksi on valittu kemian kokeellinen työskentely, mikä ohjaa ihmettelemään ja innostumaan.

Oppimista tuetaan monipuolisilla kokeellisilla töillä, joista suuri osa toteutetaan mikroskaalassa. Käytännön työskentelyn tueksi kirjoihin on liitetty yli 100 kokeellista työtä kattava digitaalinen videokirjasto. Animaatioita, simulaatioita ja pelejä hyödynnetään monipuolisesti. Kirjat sisältävät kattavan tehtävistön ja opettajanmateriaalit. Innostavat tehtävät kannustavat ajattelemaan ja yhteisölliseen tiedonrakentamiseen.

Ostaessasi englanninkielisen oppimateriaalin saat samalla lisenssillä käyttöösi myös suomenkielisen rinnakkaistuotteen.

e-Opin digikirjojen kanssa yläkoulun kemian oppiminen on todellakin sekä hauskaa että tehokasta!

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta.
Opetusryhmien oppimateriaaliksi (+lisämateriaaleiksi, monialaistamiseen, eriyttämiseen…) Opiq+ yläkoulu Opiq+ yläkoulu -tilauksella saat opetusryhmäsi käyttöön kaikki e‑Opin suomenkieliset digikirjat kerralla. Sisältää kirjat, kurssit ja analytiikan opettajalle ja oppilaille vain 33 € +alv / oppilas / lukuvuosi.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 33 € / lukuvuosi.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Vihreä kemia 7-9: Yläkoulun kemia

Kirjasarjan englanninkieliset kirjat

Green Chemistry 7–9

Green Chemistry 7–9 is a learning material for middle school chemistry. It includes both theory and exercises. This material can be used with all devices that have access to the internet. It is fully modifiable by the teacher, which makes the construction of unique and specialized learning environments possible.

Green Chemistry 7–9 will make students notice how interesting a subject chemistry actually is. The study of chemistry consists of theory, laboratory assignments, and computer modelling. Working in the laboratory is important, as it is there that students can expand and apply their theoretical knowledge. Computer modelling is useful for the study of chemistry, because molecules cannot be distinguished with the naked eye.

Authors: Jarkko Lampiselkä, Johannes Pernaa & Ilkka Roininen
Year of publication: 2020

Kirjailijat

Jarkko Lampiselkä

Jarkko työskentelee kemian ja fysiikan ainedidaktiikan lehtorina Helsingin yliopistossa. Jarkon mielestä oppikirjailijan työssä on parasta mahdollisuus luovaan työskentelyyn. Jarkko on myös toiminut vuosia kemian sensorina YTL:ssä, joten hänellä on erinomainen näppituntuma lukiokemian sisältöihin ja osaamisvaatimuksiin. Ennen e-Oppiin tuloaan Jarkko oli oppikirjailijana suositussa Kemisti-sarjassa.

Johannes Pernaa

Johannes työskentelee päivisin opettajana ja tutkijana Helsingin yliopiston Kemian osastolla. Iltaisin hän kirjoittaa e-Opissa kemian oppikirjoja. Johannes on mukana sekä perusopetuksen Vihreä kemia 7–9 että lukiokemian Orbitaali-sarjoissa. Johanneksen mukaan oppikirjailijan tärkein tehtävä on luoda ajatteluun ja harrastuneisuuteen innostavia aineistoja, sillä niistä ainesosista kasvaa todellisia asiantuntijoita.

Ilkka Roininen

Ilkka on kemian, fysiikan ja matematiikan lehtori Lyseon peruskoulusta Joensuusta. Ilkka on kokenut opettaja kymmenien vuosien opetuskokemuksella. e-Opissa Ilkkaa innostaa kemian TVT:n hyödyntäminen e-oppimateriaalien keihäänkärjessä siten, että kaikentyyppisille oppijoille pystytään tarjoamaan mahdollisuus laadukkaaseen kemian oppimiseen. Ilkka oli myös suomen ensimmäisiä tietokoneavusteista molekyylimallinnusta hyödyntäviä opettajia noin 20 vuotta sitten. Tällä hetkellä Ilkan TVT-mielenkiinto on kohdistettu 3D-tulostukseen.