Kartta 7-9 & Geography 7-9

Yläkoulun maantieto

e-Opin yläkoulun maantiedon oppikirjasarjat uudistavat opetusta viemällä oppilaat moderniin maantieteen tietoympäristöön. Kartta 7-9 opettaa yläkoulun maantietoa suomeksi, kun taas Geography 7-9 on suomalaisen OPS:n mukainen englanninkielinen oppimateriaalisarja yläkoulun maantietoon.

Kartta 7-9 ja Geography 7-9 ovat digitaalisia kirjasarjoja kokeneilta oppikirjailijoilta, joissa vankka tietotaito yhdistyy digimaailman mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Multimediarikkat, interaktiiviset oppimateriaalimme motivoivat tutkimaan ja oppimaan.

e-Opin digikirjat hyödyntävät monipuolisesti verkossa toimivia karttoja, vuorovaikutteisia kuvia sekä videoita, mikä tekee materiaaleista havainnollisia, innostavia ja helposti omaksuttavia. Multimedian kautta opetettavat asiat voi nähdä ja kokea konkreettisemmin, kun ilmiötä tai ympäristöä pääsee tarkastelemaan esimerkiksi 360°-kuvan kautta.

Lukujen tavoitteet, tiivistelmät, eritasoiset tehtävät sekä lisätiedot antavat hyvät mahdollisuudet yksilöllistämiseen. Tiivistelmät toimivat myös tukimateriaalina ja teosten laajat termistöt auttavat oppimisessa.

Oppimateriaaleihin sisältyy laajat opettajanmateriaalit, kokonainen digikirjasto monialaiseksi lisämateriaaliksi, monipuolinen tehtävistö sekä testejä. Testejä voi pitää kätevästi tehtävätyökalun avulla. Ostaessasi englanninkielisen oppimateriaalin saat samalla lisenssillä käyttöösi myös suomenkielisen rinnakkaistuotteen.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta. Sisältää Opiq+ opettaja -lisenssin opettajalle.
Opetusryhmien oppimateriaaliksi (+lisämateriaaleiksi, monialaistamiseen, eriyttämiseen…) Opiq+ yläkoulu Opiq+ yläkoulu -tilauksella saat opetusryhmäsi käyttöön kaikki e‑Opin suomenkieliset digikirjat kerralla. Sisältää kirjat, kurssit ja analytiikan opettajalle ja oppilaille vain 33 € +alv / oppilas / lukuvuosi.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 3,30 € / kk.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Kartta 7 – Muuttuva maapallo

Kartta 8 – Ihminen maapallolla

Kartta 9 – Suomi

Kirjasarjan englanninkieliset kirjat

Geography 7 – Planet Earth

Geography 7 – Planet Earth is an electronic learning material for 7th grade geography. It includes both theory and exercises.


Authors: Jari Rantanen, Juha-Pekka Salminen, Suvi Tomukorpi & Simo Veistola
Year of publication: 2020

Geography 8 – Humans on planet Earth

Geography 8 – Humans on planet Earth is an electronic learning material for 8th grade geography. It includes both theory and exercises. This material can be used with all devices that can access the internet. The teacher can modify and customize the e-book during the course. These changes will be visible to all students.


Authors: Kirsi Arino, Kaisa Heikkinen, Merja Heinäaho, Esa Härmä, Jari Rantanen, Janne Roininen, Juha-Pekka Salminen, Suvi Tomukorpi & Simo Veistola
Year of publication: 2020

Geography 9 – Finland

Geography 9 – Finland is an electronic learning material for 9th grade geography. It includes both theory and exercises. This material can be used with all devices that can access the internet. The teacher can modify and customize the e-book during the course. These changes will be visible to all students.


Authors: Kirsi Arino, Kaisa Heikkinen, Merja Heinäaho, Esa Härmä, Leena Järvinen, Jari Rantanen, Janne Roininen, Juha-Pekka Salminen & Simo Veistola
Year of publication: 2020

Kirjailijat

Jari Rantanen

Jari Rantanen

Juha-Pekka Salminen

Juha-Pekka opettaa Tampereella Hatanpään koulussa maantietoa ja biologiaa e-Opin kirjasarjoilla. Hän on kiinnostunut VR/AR-tekniikan tuonnista maantiedon opetukseen ja kehittänyt niihin perustuvaa materiaalia kirjoihimme. Hän on käyttänyt opetuksessaan useita vuosia erilaisia VR-laitteita (virtuaalitodellisuus). Juha-Pekka harrastaa mm. drone- ja 360-kuvausta, mikä näkyy hänen kädenjälkenään oppikirjoissa. Hänen mielestä parasta on kirjojen muokattavuus sekä aineistojen lisääminen omaan kirjaan. Padlet-seinät, Thinglink-kuvat, H5P-aineistot sekä omat videot on helppo upottaa kirjaan. Uusien ajankohtaisten aiheiden käsittely helpottuu myös, kun kirjaan voi suoraan siirtää reaaliaikaista tietoa.

Suvi Tomukorpi

Suvi opettaa tekstiilityötä ja maantietoa Piikkiön yhtenäiskoulussa. Häntä  kiinnostaa uuden oppimateriaalin valmistaminen ja halu olla muuttamassa ajatuksia oppimisesta sähköisten materiaalien avulla. Suville on tärkeää myös oma henkilökohtainen kehittyminen.

Simo Veistola

Simo on pitkäaikainen oppikirjailija, joka on ollut mukana kirjoittamassa yli 80 teosta biologian ja maantieteen opetukseen vuosina 2000–2010. Simo on Forssan yhteislyseon rehtori, biologian ja maantieteen opettaja ja e-Opin kehitysjohtaja. Simon mukaan kouluihin tarvitaan nykyaikaisia ja vuorovaikutteisia oppimateriaaleja. Oppikirjailijan työssä häntä motivoi mahdollisuus kehittää opettamisen ja oppimisen mahdollisuuksia.

Kirsi Arino

Kirsi Arino

Kaisa Heikkinen

Kaisa toimii bige-opettajana Kuopion taidelukio Lumitissa ja valtakunnallisessa Isoverstas-kehittäjäverkostossa. Oppikirjailijan työssä häntä motivoi täysin uudenlaisen oppimateriaalin tuottaminen ja yhteistyö innovatiivisten oppikirjailijoiden kanssa. Helppo ja nopea oppimateriaalin muokattavuus on tärkeä ominaisuus. Tuntitilanteissakin voi saman tien muokata ja lisätä tehtäviä, tekstejä ja linkkejä oppilasryhmän tarpeiden mukaiseksi.

Merja Heinäaho

Merja Heinäaho

Esa Härmä

Esa on biologian ja maantieteen opettaja Ikaalisten yhteiskoulun lukiosta ja yhteiskoulusta. e-Opin maailmassa Esaa viehättää tuoreus ja uudet mahdollisuudet. Esan kirjojen sisällöt ovat ajantasaisia ja tehtävät tehdään digitaalisesti tietoverkkoa hyödyntäen. Materiaaleissa on erinomaisia kuvia.

Janne Roininen

Janne Roininen