Vita

Yläkoulun terveystieto

Vita on uusi sarja yläkoulun terveystiedon opetukseen. Vita 7 on käyttövalmis syksyksi 2023 ja sarjan osat 8. ja 9. -luokille valmistuvat lukuvuoden 23-24 aikana.

Vita 7 -kirjassa käsiteltäviä aiheita ovat terveyden osa-alueiden ja terveyteen liittyvän tiedon tarkastelu, liikunnan ja levon merkitys terveydelle sekä riippuvuudet ja päihteet.

Luokka-asteittain etenevässä sarjassa myös tekstisisällön ja tilastotiedon määrä kasvaa oppijoiden mukana luokalta toiselle. Tämä tekee sarjasta eritasoisille oppijoille helposti lähestyttävän.

Kirjan tekstisisällöissä on pyritty selkeyteen ja ytimekkyyteen. Uteliaille löytyy tekstin yhteydestä aiheisiin liittyviä ja luokka-asteelle sopivia linkkejä.

Sarjan tekstit ja tehtävät opastavat oppilasta myös terveyteen liittyvän tiedon hakemiseen ja sen luotettavuuden arviointiin. Kirja ohjaa myös oppilasta pohtimaan käsiteltyjen aiheiden merkitystä omassa elämässään.

Interaktiiviset kuvat ja videot tekevät aiheisiin tutustumisesta mielekästä ja auttavat oppilasta pysähtymään pohtimaan terveyteen liittyviä kysymyksiä.

Monen tasoiset tehtävät soveltuvat eriyttämiseen. Aiheiden perusasiat kerrataan interaktiivisten tehtävien avulla, siinä missä tehtäväpinosta löytyvät tehtävät ohjaavat pohtimaan sekä etsimään ja arvioimaan terveyteen liittyvää tietoa. 

Sarjaan sisältyy myös opettajan materiaali, josta löytyy mm. toiminnallisia tehtäviä ja vinkkejä aiheiden käsittelyyn oppitunnilla. Opettajan käytössä on myös kokonainen digikirjasto monialaiseksi lisämateriaaliksi.

Lisenssit kaikkiin käyttötarpeisiin

e-Opin digikirjat ovat saatavilla tarpeisiisi sopivalla lisenssillä.

Käyttötapa Tuotetyyppi Tuotetyypin kuvaus
Opetusryhmien oppimateriaaliksi Digikirjatilaus Se perinteisin tapa. Kirjoja ja kirjasarjoja voit hankkia oppimateriaaleiksi opetusryhmille oppilas/lukuvuosikohtaisilla lisensseillä joko suoraan e‑Opilta tai välityskanavien kautta. Sisältää Opiq+ opettaja -lisenssin opettajalle.
Opetusryhmien oppimateriaaliksi (+lisämateriaaleiksi, monialaistamiseen, eriyttämiseen…) Opiq+ yläkoulu Opiq+ yläkoulu -tilauksella saat opetusryhmäsi käyttöön kaikki e‑Opin suomenkieliset digikirjat kerralla. Sisältää kirjat, kurssit ja analytiikan opettajalle ja oppilaille vain 33 € +alv / oppilas / lukuvuosi.
Opettajan lisämateriaaliksi, havainnollistamiseen (muun oppimateriaalin rinnalla) Opiq+ opettaja Opiq+ opettaja -tilauksella saat kirjat pelkästään opettajan käyttöön ilman oppilaslisenssejä. Opiq+ opettaja -tilaus sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat lisämateriaalikäyttöön vain 99 € +alv / lukuvuosi.
Itsenäiseen opiskeluun, kertaamiseen, yo-kokeisiin valmistautumiseen… Opiq+ koti Opiq+ koti -tilauksella saat kirjamme yksittäisten oppijoiden omaan käyttöön. Opiq+ koti sisältää kerralla kaikki e‑Opin digikirjat vain 3,30 € / kk.

Tutustu näytelukuihin

Huomaathan, että näyteluvut sisältävät vain teorian yhteydessä olevia pieniä testejä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja näkee kirjauduttuaan alustalle opettajan tunnuksilla. Tilaa tunnukset oheisesta linkistä, niin avaamme sinulle oppimateriaalit.

Kirjasarjan kirjat

Vita 8

Vita 8

  • OPS 2016
  • Hinta: 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi
  • ISBN: 978-952-7535-06-6
  • Julkaistaan: 08/2025
Vita 9

Vita 9

  • OPS 2016
  • Hinta: 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi
  • ISBN: 978-952-7535-07-3
  • Julkaistaan: 08/2025

Kirjailijat

Heini Tammela

Heini Tammela

Heini on innovatiivinen terveystiedon, maantiedon ja biologian aineenopettaja ja työskentelee Pohjois-Pohjanmaalla yläkoulussa ja lukiossa opettajana.

Venla Veistola

Venla on liikuntatieteiden maisteri, jolla on liikunnan, terveystiedon, psykologian, kemian ja biologian aineenopettajan pätevyys sekä luokanopettajan koulutus. Venla työskentelee tällä hetkellä yhtenäiskoulussa liikunnan- ja luokanopettajana.