Vita – uusi sarja yläkoulun terveystietoon

Vita on uusi sarja yläkoulun terveystiedon opetukseen. Vita 7 on käyttövalmis syksyksi 2023 ja sarjan osat 8. ja 9. -luokille valmistuvat lukuvuoden 23-24 aikana.

Vita 7 -kirjassa käsiteltäviä aiheita ovat terveyden osa-alueiden ja terveyteen liittyvän tiedon tarkasteluliikunnan ja levon merkitys terveydelle sekä riippuvuudet ja päihteet.

Luokka-asteittain etenevässä sarjassa myös tekstisisällön ja tilastotiedon määrä kasvaa oppijoiden mukana luokalta toiselle. Tämä tekee sarjasta eritasoisille oppijoille helposti lähestyttävän.

Kirjan tekstisisällöissä on pyritty selkeyteen ja ytimekkyyteen. Uteliaille löytyy tekstin yhteydestä aiheisiin liittyviä ja luokka-asteelle sopivia linkkejä.

Sarjan tekstit ja tehtävät opastavat oppilasta myös terveyteen liittyvän tiedon hakemiseen ja sen luotettavuuden arviointiin. Kirja ohjaa myös oppilasta pohtimaan käsiteltyjen aiheiden merkitystä omassa elämässään.

Interaktiiviset kuvat ja videot tekevät aiheisiin tutustumisesta mielekästä ja auttavat oppilasta pysähtymään pohtimaan terveyteen liittyviä kysymyksiä.

Monen tasoiset tehtävät soveltuvat eriyttämiseen. Aiheiden perusasiat kerrataan interaktiivisten tehtävien avulla, siinä missä tehtäväpinosta löytyvät tehtävät ohjaavat pohtimaan sekä etsimään ja arvioimaan terveyteen liittyvää tietoa. 

Sarjaan sisältyy myös opettajan materiaali, josta löytyy mm. toiminnallisia tehtäviä ja vinkkejä aiheiden käsittelyyn oppitunnilla.

Vita 7 -teoksesta on nyt julkaistu kaksi sen kolmesta kokonaisuudesta: Mitä terveys on?  sekä Terveys osana arkea. Pääset tutustumaan ilman kirjautumista yhteen näytelukuun molemmista kokonaisuuksista.

Tutustujan tunnukset pyytämällä sinulle avautuu pääsy kaikkiin sisältöihin 2 kk:n ajaksi.

Digikirjan voi tilata kaikista välityskanavista sekä suoraan e-Opilta hintaan 8,20 € + alv / oppilas / lukuvuosi. Teos sisältyy myös Opiq+ yläkoulu -kirjapakettiin. Opettajan materiaaleista ja lisensseistä ei veloiteta erikseen.