”Digitaalinen kirja on ehdottomasti paras”

Forssan yhteislyseon maantiedon ja biologian lehtori Juha Vilkki otti sähköiset oppikirjat käyttöön heti ensimmäisten joukossa.

– Olen opettanut Telluksesta ja Symbioosista koko nykyisen opetussuunnitelman ajan ja jos nyt oikein muistan, niin jopa kauemmin. 

– Digitaalinen kirja on ehdottomasti paras. e-Opin kirjoissa on osattu käyttää ja hyödyntää monipuolisesti erilaisia sisältöjä. Kirja, joka on vain sähköinen näköisversio painetusta kirjasta ei mielestäni täytä digitaalisen oppikirjan kriteerejä. 

Näen heti, mitä oppilas on tehnyt ja mitä hän osaa.”

Juha Vilkki pitää opiskelun reaaliaikaista seurantaa hyvänä ominaisuutena. 

– Näen heti mitä oppilas on tehnyt ja mitä hän osaa. Voin antaa palautetta henkilökohtaisesti tehtävän palauttamisen yhteydessä, tai jos koko luokka on suoriutunut huonosti, voin antaa saman palautteen kaikille. 

Pilke silmäkulmassa Vilkki mainitsee myös, että turhat selitykset unohtuneesta kirjasta eivät enää mene läpi. 

– Oppilailla on kannettavat tietokoneet aina mukana ja siis myös kaikki oppikirjat siinä samalla. Läppäriä yksikään nuori ei unohda minnekään. 

Tänä vuonna eläkkeelle jäävä Vilkki luottaa uuden sukupolven taitoihin ja kykyihin omaksua sähköisen oppikirjan kaikki mahdollisuudet. 

– Minä olen vähän tämän meidän opetusluurankomme kanssa samaa kastia. Uusi sukupolvi on syntynyt digitaalisiksi, he osaavat ottaa siitä kaiken irti.