Perusopetuksen digikirjoja uudella alustalla!

Syksystä 2021 lähtien e-Opin perusopetuksen luonnontieteiden ja oppilaanohjauksen digikirjoja käytetään uudella digialustalla, jolla on runsaasti uusia ominaisuuksia sekä opettajalle että oppilaalle.

Päivitys koskee seuraavia teoksia:

  • eSulka 3, eSulka 4, eSiipi 5 ja eSiipi 6 (Ympäristöoppi)
  • Solu 7, 8 ja 9 (Biologia)
  • Kartta 7, 8 ja 9 (Maantieto)
  • Vihreä kemia 7-9 (Kemia)
  • Spektri 7-9 (Fysiikka)
  • eOpo 1 ja 2 (Oppilaanohjaus 7-8 ja 9)

Tutustu valmiina oleviin näytelukuihin. Mikäli haluat tarkastella kokonasia teoksia tehtävineen, pyydä opettajan tunnukset alustalle!

Oppimista edistäviä toimintoja

Uudella alustalla oppilas ohjautuu automaattisesti käsiteltävään lukuun ja annettuihin tehtäviin etusivun näkymän kuvakkeista. Oppilas voi tehdä omia korostuksia ja muistiinpanoja kirjassa sekä kuunnella tekstejä, katsella interaktiivisia kuvia ja videoita. Teoriaan on sisällytetty myös monipuolisia automaattisesti tarkistuvia tehtäviä, joiden avulla hän voi sekä kerrata että testata osaamistaan. Oppilas näkee myös, kuinka hän on suoriutunut opettajan hänelle osoittamista tehtävistä.

Opettajan työ helpottuu

e-Opin uuden alustan digikirjat päivittyvät reaaliaikaisesti ja sisältävät aina tuoreinta ja ajantasaista tietoa. Uusi alusta mahdollistaa oman sisällön lisäämisen samanaikaisesti kaikille omille kursseille, joilla tietty digikirja on käytössä. Opettaja voi lähettää kirjassa olevan havaintomateriaalin näytölle ja selata kuvia samassa näkymässä, mikä toimii loistavana apuna niin luokassa kuin etäopetuksessakin.

Tehtäväkokonaisuuksia voi kohdentaa vain tietyille oppilaille ja antaa saman tehtäväkokonaisuuden sellaisenaan tai muokattuna toisille ryhmille. Tehtävätyökalu mahdollistaa lisäksi tehtävien poiminnan eri luvuista, opettajan materiaalista sekä opettajan itsensä luomista tehtävistä – näin myös testien pitäminen on helppoa, eikä se vaadi erillistä toimintoa.

Automaattisesti korjautuvista tehtävistä näkyy oppilaskohtaiset suoritusprosentit, ellei opettaja halua muuttaa arviointia numeeriseksi tai sanalliseksi. Avo-vastausten tarkastamisessa on apuna mallivastaukset, nekin kätevästi painikkeen takana.

Oppimisen analytiikka

Uuden digialustan oppimisen seuranta on varsin helppokäyttöinen ja havainnollinen. Sekä opettaja että oppilas voivat suodattaa seurannan näkymää esimerkiksi tuntityöskentelyn, kokeiden tai läksyjen mukaan.

Järjestämme perusopetuksen webinaareja maalis-huhtikuussa – seuraa ilmoitteluamme! Tutustu digikirjojen toimintoihin myös oheisen diasarjan avulla: