e-Opin kulisseissa oppikirjailija Otso Huuska

Rauman Lyseon lukion fysiikan ja matematiikan lehtori Otso Huuska kysyi aikanaan e-Opin esittelytilaisuudessa, onko e-Opilla fysiikan sarjaa lukioon. Ei ollut, mutta vuoden päästä tuli kutsu työryhmään.


Huuska on ollut tekemässä lukiofysiikan Resonanssi-sarjaa, viimeisimpänä uuden opetussuunnitelman mukaista oppimateriaalia.

– Uuden opetussuunnitelman mukaista oppikirjaa tehdessä meillä on ollut käytössä paljon käyttökelpoista materiaalia vanhasta kirjasta. Nyt olemme pystyneet keskittymään pienten yksityiskohtien hiomiseen. Jokainen tehtävä on mietitty konteksteineen optimaaliseksi.

Huuska on tyytyväinen työryhmän tuottamaan, uuden opetussuunnitelman mukaiseen sähköiseen materiaaliin.

– Näytekirjoista päätellen muut kustantamot tuntuvat olevan jumissa menneisyyteen. Olen ylpeä siitä, että työryhmämme uskaltaa aina lähteä suoraan liikkeelle opetussuunnitelmasta. Uskallamme myös miettiä mitä siitä seuraa riippumatta siitä, miten ennen on tehty.

Oppikirjan kirjoittaminen on prosessi, jossa työryhmän sisäinen ideoiden pallottelu on äärimmäisen arvokasta.

– Kirjailijana oppii koko ajan lisää asioista, joiden kuvitteli olevan jo triviaaleja. Lisäksi tulee koko ajan uusia yksityiskohtia eteen esimerkiksi moderneja aineistotehtäviä rakentaessa ja aineistoja niihin koostaessa.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen