Fysiikan välinepaketit

e-Opilta saa nyt fiksuun hintaan Praktikalin tuottamia välinepaketteja luonnontieteisiin. Voit tutustua digikirjojemme ohella näihin välinepaketteihin MAOL-päivillä Kokkolassa 7.10.2023.

Fysiikan paketit ovat valmiiksi koostettuja kokonaisuuksia ilmiöiden havainnollistamiseen ja kokeelliseen työskentelyyn. Välineet innostavat kokeilemaan sekä motivoivat oppimaan. Pakettien avulla on helppo tuoda luonnontieteissä tärkeä kokeellisuus osaksi oppimista.

Välinepaketit toimivat loistavasti niin digi- kuin printtikirjankin ohessa, ja niitä voi hankkia joko vain opettajalle tai koko luokalle.

Tällä hetkellä paketteja on saatavilla valo-oppiin sekä lämpö-  ja sähkö-oppiinMekaniikan paketti on tekeillä ja valmistuu vuoden 2023 aikana.

Valo-oppi

Valo-opin paketti kattaa opetussuunnitelman käsittelemät aiheet ja pyrkii antamaan oppilaille syvempää ymmärrystä valon käyttäytymisestä ja sen soveltamisesta. Kokoelman rakenne on melko perinteinen; siinä lähdetään liikkeelle peruskäsitteistä kuten valo, valonsäde ja suoraviivainen valon eteneminen. Välineistön avulla luokan kanssa pääsee tarkastelemaan myös monimutkaisempia ja jännittävämpiä optisia ilmiöitä.

Valo-opin välinepaketti

Valo-opin paketti sisältää valonlähteen ja laserit, sarjan erilaisia linssejä ja diffraktiolasit, peilejä, valonsuodattimet ja erilaisia rakoja, välineet spektrien tutkimiseen sekä suomenkieliset ohjeet.

Hinnat:

Valo-oppi demopaketti 142 € + alv

Valo-oppi demopaketti luokalle (24 kpl) 1 488 € + alv


Lämpö- ja sähköoppi

Lämpö- ja sähköopin välinepaketin työvälineet on suunniteltu siten, että niistä voidaan rakentaa realistisesti toimivia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä talomallin lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Oppilaat voivat esimerkiksi käydä käytännössä läpi, kuinka kesällä maahan varastoitunutta lämpöä voidaan käyttää lämmitykseen talvella. Sähköopin puolella löytyy välineitä sähköstatiikan, piirien, energiatehokkuuden sekä magneettisten ilmiöiden tutkimiseen.

Lämpö- ja sähköopin välinepaketti

Sisältää kaikki piirien tutkimiseen tarvittavat työkalut: kytkentäalustan johtoineen ja lamppuineen, virtalähteen, tehomittarin, sekä virta- ja jännitemittarin. Paketti sisältää myös työkalut staattisen sähkön ja magneettisten ilmiöiden tutkimiseen, maalämmön demonstroimiseen sekä testikappaleita lämmönjohteeksi. Mukana on myös suomenkieliset ohjeet.

Hinnat:

Lämpö- ja sähköoppi demopaketti 356 € + alv

Lämpö- ja sähköoppi demopaketti luokalle (24 kpl) 3 750 € + alv