Uusi digitaalinen oppimisalusta takaa ajantasaisen sisällön

Lukioissa otetaan käyttöön uusi opetussuunnitelma syksyllä 2021. Samalla toisen asteen opetuksesta tulee maksutonta. Digitaalisia oppikirjoja kustantava e-Oppi ottaa käyttöön muutoksen yhteydessä uuden sähköisen oppimisalustan, jolla on 90 000 tyytyväistä käyttäjää ympäri Eurooppaa. 

– Uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan laaja-alaista oppimista ja yhteyksiä ympäröivään maailmaan. Uusi sähköinen oppimisalustamme ja oppimateriaalimme tukevat näitä tavoitteita. Samaa oppikirjaa voi esimerkiksi käyttää useamman aineen opettaja ja materiaaleja voi yhdistää, kertoo e-Opin myyntijohtaja Miika Sjöman.

Digitaalisuus tuo oppimiseen ja opettamiseen paljon uusia mahdollisuuksia. Painettuun kirjaan verrattuna kilpailutekijöitä ovat tiedon ajantasaisuus, oppimateriaalin monipuolisuus ja edullinen hinta.

e-Opin oppimisalusta on helppo ottaa käyttöön ja helppo käyttää. Oppimateriaali ja oppimisalusta tukevat myös yksilöllisiä tarpeita ja oppimista.

– Opettajan monipuoliset työkalut mahdollistavat, että opettaja voi seurata opiskelun edistymistä reaaliajassa. Esimerkiksi kokemukset viime kevään etäopiskelujakson ajalta ovat hyviä, sähköinen oppikirja sen työkalut helpottivat etäopetusta huomattavasti.

360-KUVAA JA VIRTUAALITODELLISUUTTA

Sähköinen oppikirja pystyy visualisoimaan ja kertomaan asioista kaikilla mahdollisilla käytössä olevilla sisällöillä. Esimerkiksi maantiedon kirjassa karttakuvaa voi tutkia 360-kuvana tai jopa virtuaalilaseilla. Oppikirjojen tekstit voi myös halutessaan kuunnella.

– Opiskelijat odottavat digimateriaalin tukevan oppimista monin eri tavoin. Visuaalisuuden ja vetävän tekstin rinnalle on toivottu kovasti mahdollisuutta kuunnella teksti, Miika Sjöman kuvailee.

e-Opin lukion oppikirjoissa on pitkä viiden vuoden lisenssi, mikä takaa onnistumisen. Oppikirja on opiskelijan käytössä koko lukioajan sekä ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautumisessa.

– Maksuton lukio tarkoittaa oppimateriaalin osalta sitä, että opettajien täytyy huolehtia myös kirjojen kierrättämisestä ja kunnossapidosta. Sähköisissä oppikirjoissa tällaista lisätyötä ei synny.

Uuden opetussuunnitelman mukaiseen oppimateriaaliin ja e-Opin uuteen oppimisalustaan voi tutustua osoitteessa http://e-oppi.fi/lops2021/. Webinaareja eri oppikirjoista järjestetään 8.-16.2. välisenä aikana. Myös webinaarien aikataulu löytyy yllä mainitusta osoitteesta.

e-Oppi on vuonna 2011 perustettu digitaalisten oppikirjojen kustantamo, jonka valikoimaan sisältyy yli 90 digitaalista oppimateriaalia sekä laajat opettajamateriaalit. Oppimateriaalimme ovat käytössä jo yli 100 kunnassa Hangosta Enontekiöön.