Pojatkin lukee – e-Opin kirjailijalta uusi seikkailukirja

E-Opin 150 oppikirjailijan joukosta löytyy monenlaista lahjakkuutta. Yläkoulun eUskonto-sarjaa tehnyt Janne Mäkitalo on muun ohessa saanut valmiiksi Pääkallokiitäjät-seikkailukirjan.

Myllylahden kustantaman teoksen pääkohderyhmänä ovat 11–14-vuotiaat nuoret, erityisesti pojat.

Terve Janne, Miten innostuit fiktion kirjoittamisesta?

Oikeastaan kahdesta syystä. Olen opiskellut Turun yliopistolla luovaa kirjoittamista, mikä oli alkusysäys kirjoittamiselle, mutta päällimmäinen motiivi oli laatia pojille tarkoitettu kirja ja kirjasarja. Yli kymmenen työvuoden aikana olen kantanut syvää huolta poikien vähäisestä halusta lukemiseen, joten päätin kirjottaa tarinan, jonka henkilöihin ja maailmaan pojat voisivat samaistua.

Miten romaanin kirjoittaminen on sopinut oppikirjatyön lomaan?

Koen että kirjoittamisprosessit ovat tukeneet toisiaan. Fiktion kirjoittaminen on tarjonnut mukavaa vastapainoa oppikirjojen teolle ja samalla antanut energiaa kaikkeen muuhunkin tekemiseen.

Työskentelet yhtenäiskoulun opettajana, millaiset tekstit vetoavat nuoriin? 

No, etenkin sellaiset joiden aiheet ja aihepiirit ovat nuorten maailmasta. Kielen kannalta pidän tärkeänä helppotajuisuutta, jotta kaikki nuoret voisivat lukea tekstejä. Fiktiossa koin tärkeäksi laatia tarinan, jossa on paljon vauhtia, toimintaa ja jännitystä. Oppikirjoissakin tulee olla toimintaa, ainakin tehtävissä, jotteivat asiat jää irralliseksi teoriaksi.

Pääkallokiitäjän julkistustilaisuutta vietetään 19.8. ja teos on saatavissa useista verkkokaupoista.

Yläkoulun eUskontoon pääset tutustumaan e-Opin sivuilla.