Uudistunut Symbioosi (LOPS2021)

e-Opin Symbioosi johdattaa biologian ilmiöiden äärelle digimateriaalin parhaita puolia hyödyntäen. Elämään liittyviä ilmiöitä esitellään selkeästi, mutta multimediarikkaasti. Sarjan monet vuorovaikutteiset diagrammit, kaaviot ja kuvat ohjaavat tekemään omia havaintoja sekä helpottavat ilmiöihin perehtymistä ja niiden taustalla olevien teorioiden selittämistä. Reaaliaikaisesti päivittyviä tekstejä voi kuunnella, ja opiskelijat sekä opettaja voivat tehdä materiaaliin korostuksia ja merkintöjä

Sarjassa teoria ja tehtävät elävät sarjan nimen mukaisesti symbioosissa, ja tekstin ja tehtävien välistä rajaa on häivytetty. Monipuoliset tehtävät on jaoteltu ylioppilaskokeen rakenteen mukaisesti, mikä kehittää opiskelijoiden luonnontieteellistä ajattelua jopa korkea-asteen opintojen edellyttämällä tavalla. Havainnollistava oppimisen analytiikka ohjaa opiskelijaa hahmottamaan omaa osaamistaan, mutta helpottaa myös opettajan arviointityötä

Oppimateriaalien reaaliaikaisesta päivityksestä huolehtivat alan huippuoppikirjailijat, jotka työskentelevät sekä opetuksen että tieteen parissa. Sarjassa nostetaankin esille tieteenalan ajankohtaisia sovelluksia ja ilmiöitä. Biotieteitä monipuolisesti esittelevä, ajankohtainen materiaali kannustaa opiskelijoita ottamaan kantaa ja osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

Sarjan kattavat opettajan aineistot sisältävät mm. Abitti-kokeita, kokeellisia töitä ja muokattavia PowerPoint-dioja.

Julkaisuaikataulu

Symbioosi-sarjaan julkaistaan materiaalit jokaiseen LOPS2021:n biologian moduuliin (BI1-6) sekä erillinen kertausmateriaali. e-Opin lukiomateriaaleja voi yhdistää erilaisiksi opintojaksoiksi. Kirjoihin voi käytön alkaessa kirjautua mm. Google tai MPASS-tunnuksilla.

  • Materiaalit pakollisten opintojen moduuleihin BI1–3 julkaistaan lukuvuoden 2020–21 aikana.
  • Valtakunnallisten valinnaisten opintojen moduulien BI4–6 materiaalit julkaistaan vuoden 2021 aikana. 
  • Symbioosi 7 (Biologian kertaus) julkaistaan syksyllä 2021. 

Huomaathan, että näyteluku sisältää vain teorian yhteydessä olevia Testaa tietosi -tehtäviä. Muut tehtävät sijaitsevat opettajan tehtäväkokoelmassa, jotka opettaja pääsee näkemään kirjauduttuaan tunnuksilla alustalle.

Sarjan esittely

Jos haluat esittelyn mm. kirjan sisältämistä toiminnallisuuksista ja tehtävistä, voit varata kalentereistamme etäyhteydellä tapahtuvan esittelyn sinulle sopivana ajankohtana! 

Järjestämme esittelywebinaarin 11.2.2021 klo 15.30 – ilmoittaudu mukaan!