Yksilöllistä ja monialaista

Uudistimme vuoden alusta Opiq-alustalla toimivien digikirjojen lisensointia, mikä mahdollistaa nyt koko e-Opin digikirjaston hyödyntämisen oheismateriaalina käytössä olevasta kurssikirjasta käsin! Tämä tekoälyavusteinen Lisää aiheesta -toiminto on jokaisessa Opiqissa olevassa tekstikappaleessa.

YKSILÖLLISTÄMINEN

  • Lisää aiheesta -toimintoa voi hyödyntää yksilöllistämisessä: oppilas voi painikkeen avulla käydä esim. lukion fysiikan kirjasta yläkoulun teoksen vastaavaa aihetta käsittelevässä kappaleessa ja tehdä helpompia tehtäviä asian kertaamiseksi.
  • Toimii myös ylöspäin eriyttämisessä, koska Myöhemmin samassa aineessa -sarake koostaa linkit ylempien vuosiluokkien teoksiin.
  • Opettaja voi myös aktiivisesti yksilöllistää kohdentamalla muista kirjoista helpompia tehtäviä niitä tarvitsevalle oppilaalle. Tämä onnistuu alustan Anna tehtäviä -toiminnolla, joka mahdollistaa kirjan vaihtamisen sen Oppimateriaali-kohdassa.

MONIALAISET OPPIMISKOKONAISUUDET

  • Lisää aiheesta -toiminto on loistava apu myös käsiteltäessä monialaisia kokonaisuuksia, sillä Muissa aineissa -sarake linkittää aihepiirin eri oppiaineisiin.
  • Innostaa oppilaita! Esimerkiksi lukiohistorian keräilijä-metsästäjä -kulttuurin käsittelystä pääsee klikkauksella biologiaan ja siellä ihmisen evoluutioon. Ilmastonmuutos maantiedossa vie puolestaan yhteiskuntaoppiin ja filosofiaan ihmisen selviytymismahdollisuuksien sekä ajattelun pariin.
  • Kannattaa kokeilla myös Opiqin haku-toimintoa: kirjoita hakukenttään sana ilmastonmuutos tai mitä diginä keksitkään ja tutustu, mitä kaikkea me tarjoamme käyttöösi!

Opettajan tutustumistunnukset

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia päästäksesi tutustumaan näytelukujen lisäksi kokonaisiin teoksiin tehtävineen, pyydä ne meiltä. Lähetämme sähköpostiisi myös kätevän pikaohjeen, jotta saat tutustuessasi parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Kaikki uudet tutustujat osallistuvat myös laadukkaiden VR-lasien arvontaan!


Lisää e-Opin opevinkkejä?

Lisää opevinkkejä sekä digikirjojemme käyttäjille että muille digitaalisuuden hyödyntämisestä kiinnostuneille tarjoilemme e-Opin opevinkit-ryhmässä Facebookissa! Liity mukaan!